Ceanothus (Sering)

11 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Ceanothus 'Concha'

Vanaf € 10,95

Ceanothus 'Concha'

Vanaf € 67,50

Ceanothus delilianus 'Gloire de Versailles'

Vanaf € 10,95

Ceanothus delilianus 'Henri Défossé'

Vanaf € 13,25

Ceanothus impressus 'Victoria'

Vanaf € 10,95

Ceanothus impressus 'Victoria'

Vanaf € 67,50

Ceanothus impressus 'Yankee Point'

Vanaf € 17,50

Ceanothus pallidus 'Marie Rose'

Vanaf € 20,50

Ceanothus pallidus 'Marie Simon'

Vanaf € 13,25

Ceanothus thyrsiflorus 'Repens'

Vanaf € 10,95

Ceanothus thyrsiflorus repens

Vanaf € 67,50

De Ceanothus is familie van diverse half tot wintergroene struiken en wordt ook wel Amerikaanse sering genoemd. De prachtige blauwe soorten bloeien voornamelijk in de periode mei tot juli met mooie verschillende tinten blauwe bloemen, zoals de Ceanothus impressus 'Victoria' en de Ceanothus 'Burkwoodii'. De blauwe bloemen staan rijkelijk verdeeld als kleine pluimpjes verdeeld over de struik.

Andere soorten Ceanothus
Enkele uitzonderingen zijn Ceanothus pallidus 'Marie Rose' en de Ceanothus Pallidus 'Marie Simon'. Beide soorten bloeien met roze bloemen, die als grotere pluimen boven de struik uitkomen. Ze bloeien in de periode juli tot augustus. Een aantal soorten worden ook aangeboden op stam, zoals de Ceanothus thyrsiflorus repens op stam en de Ceanothus Impressus 'Victoria' op stam. In deze vorm zijn ze prachtig om toe te passen in bloempotten op het terras of als solitair in de border. En de Ceanothus 'Concha' is een prachtige blauw bloeiende groenblijvende klimplant!

Onderhouden van de sering
De Ceanothus is een plant die goed tegen extreme warmte kan, maar niet goed tegen kou. Bij vorst kan de plant zijn blad helemaal verliezen, bij strenge vorst is het goed de planten iets te beschermen door onder aan de hoofdstam wat in te pakken met stro. Geef de ceanothus voldoende ruimte. Op die manier kan de struik zich goed ontwikkelen. Bij verdrukking neemt de struik een minder mooie vorm aan en kunnen er delen van de plant afsterven. 

Ceanothus snoeien en planten 
Snoei de soorten die in het voorjaar bloeien na de bloei licht in. Dit stimuleert de planten om mooi vol te blijven. De soorten die later in het jaar bloeien kunnen het beste na de winter in maart of april worden gesnoeid. Na de winter is beter om invriezen te voorkomen. De Ceanothus soorten staan graag in een voedingrijke vochtige bodem op een beschutte plaats in de zon. Bij het planten is het goed om de bodem te verbeteren met tuinplantengrond. Dit geeft de plant een goede start. Ieder voorjaar is het goed om de plant een goede laag tuincompost te geven en te bemesten met siertuinmest.