Bosplantsoen

Producten 1-24 van 80
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Acer campestre

Vanaf € 0,95

Acer platanoides

Vanaf € 1,60

Acer pseudoplatanus

Vanaf € 1,30

Alnus cordata

Vanaf € 1,00

Alnus glutinosa

Vanaf € 1,15

Alnus Incana

Vanaf € 1,00

Amelanchier lamarckii

Vanaf € 1,25

Aronia melanocarpa

Vanaf € 1,00

Berberis Thunbergii

Vanaf € 1,00

Betula pendula

Vanaf € 1,15

Betula pubescens

Vanaf € 1,35

Carpinus betulus

Vanaf € 1,00

Cornus alba 'Kesselringii'

Vanaf € 2,25

Cornus alba 'Sibirica'

Vanaf € 2,25

Vanaf € 1,50

Cornus sanguinea

Vanaf € 1,20

Corylus avellana

Vanaf € 1,40

Cotoneaster franchetii

Vanaf € 1,40

Crataegus monogyna

Vanaf € 1,00

Euonymus europaeus

Vanaf € 1,00

Fagus sylvatica

Vanaf € 1,10

Fagus sylvatica 'Atropurpurea'

Vanaf € 3,30

Fraxinus excelsior

Vanaf € 1,30

Hippophae Rhamnoides

Vanaf € 1,10

Bosplantsoen, de naam zegt het al, brengt de pracht van het bos naar uw eigen tuin. Deze veelzijdige planten bieden niet alleen natuurlijke schoonheid, maar dragen ook bij aan een gezonde en gevarieerde omgeving. Ontdek in deze gids alles over bosplantsoen, van hun uiterlijk tot hoe u ze kunt planten en onderhouden. Bosplantsoen is in het najaar en winter in kale wortel en kluit verkrijgbaar. 

Bosplantsoen zorgt voor een divers gezelschap

Bosplantsoen omvat een assortiment van inheemse struiken en bomen die van nature in bossen groeien. Ze variëren in hoogte, bladvorm en bloeiperiode. Denk aan de majestueuze spar, met zijn kenmerkende naalden, of de imposante groene beukenhaag. De variatie in uiterlijk maakt dit een aanwinst voor elke tuin.

Haagplantsoen groeit makkelijk

Bosplantsoen gedijt goed op verschillende bodemsoorten, zolang de grond maar goed doorlatend is. Wij adviseren om de heersters/bomen in de aanplantgrond te planten. Door deze grond te gebruiken maakt het een goede start. Kies de juiste plant voor de juiste plek in uw tuin om optimaal van hun schoonheid te genieten.

Gevarieerde bloeitijd

De bloeitijd van bosplantsoen kan variëren, afhankelijk van de soort. Sommigen, zoals de sleedoorn, pronken met hun witte bloemen in het vroege voorjaar, terwijl anderen, zoals de meidoorn, pas in de late lente tot bloei komen. Het mooie is dat ze niet alleen tijdens de bloei indruk maken, maar gedurende het hele jaar bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin.

Bosplantsoen planten en onderhouden

Bosplantsoen is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, omdat ze goed gedijen zonder al te veel menselijke tussenkomst. Regelmatig snoeien is echter wel nodig om hun vorm te behouden en ze gezond te houden. Verwijder dode takken en stimuleer nieuwe groei door matig te snoeien.

Van haag tot natuurlijke border

Bosplantsoen heeft verschillende toepassingen in uw tuin. Plant ze als haag om privacy te creëren of gebruik ze als natuurlijke border om uw tuin een wild tintje te geven. Ze kunnen ook dienen als schaduwplekken voor andere planten en dieren.

Combineer bosplantsoen met wilde planten

Experimenteer met combinaties van bosplantsoen en andere inheemse planten om een natuurlijke tuin te creëren die barst van biodiversiteit. Denk aan het combineren met wilde bloemen, varens en bodembedekkers om een levendig en natuurlijk landschap te vormen.

Bosplantsoen kopen bij Tuinplant.nl!

Klaar om uw tuin te omringen met een prachtig bosplantsoen? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw plant na 3 maanden niet aangeslagen is, krijg u een nieuwe plant! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd. Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht is uw bestelling binnen 10 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!