Boeren jasmijn (philadelphus)

8 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Philadelphus 'Belle Etoile'

Vanaf € 9,75

Philadelphus 'Lemoinei'

Vanaf € 9,75

Philadelphus 'Manteau d'Hermine'

Vanaf € 9,75

Philadelphus 'Snowbelle'

Vanaf € 11,25

Philadelphus 'Snowflake'

Vanaf € 9,75

Philadelphus 'Virginal'

Vanaf € 9,75

Philadelphus coronarius

Vanaf € 9,75

Philadelphus coronarius 'Aureus'

Vanaf € 9,75

De Philadelphus soorten zijn beter bekend als de Boerenjasmijn. Een prachtig bloeiende heester! De verschillende soorten boerenjasmijn bloeien uitbundig in de periode van eind mei tot eind juli met witte bloemen. De opvallendste verschillen onder deze struiken zijn te vinden in de hoogte.

Soorten boerenjasmijn
De Philadelphus ‘Manteau d’Hermine’ wordt maar 60 cm hoog, terwijl de Philadelphus Coronarius wel meer dan 300 cm hoog kan worden. Een ander verschil is moelijker te zien. Die zit namelijk in de bloemen. De Philadelphus ‘Belle Etoile’ bloeit met vrij grote klok vormige bloemen terwijl de Philadelphus ‘Lemonei’ bloeit met witte bloemen die bestaan uit vier bloemblaadjes die ver uit elkaar staan. Een andere opvallende boerenjasmijn is de Philadelphus coronarius ‘Aureus’. Deze heeft namelijk unieke gele bladeren.

Snoeien van Philadelphus 
Na de bloei kan de Boerenjasmijn worden gesnoeid. Verwijder de oude dikke takken tot kort boven de grond. Hierdoor ontstaat er ruimte waar nieuwe jonge takken zich goed kunnen ontwikkelen. De struik wordt door deze manier van onderhoud mooi vol en jong gehouden. Dat draagt bij aan een gezonde heester. De takken die toch te ver naar buiten groeien, en de schurende takken kunnen worden ingekort of ook worden verwijderd. Houd er wel rekening mee dat de ingekorte takken het jaar erna het beste helemaal verwijderd kunnen worden. Dit om er voor te zorgen dat de struik mooi in model blijft. Na een flinke snoeibeurt is het goed om de struik voldoende te bemesten met organische tuinmest.

Boerenjasmijn planten
Afhankelijk van de soort staan de struiken graag in de halfschaduw tot de volle zon. Alle soorten houden van een licht vochthoudende bodem die voldoende voeding bevat voor de groei en bloei. Bij het planten van jonge struiken is het goed om de bodem te verrijken met Tuinplantengrond. Deze grondsoort zorgt voor een goede structuur waar water en voeding in worden vastgehouden.