Japanse Azalea

19 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Azalea japonica 'Geisha Orange'

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Geisha Purple'

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Geisha Red'

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Fumiko' Roodroze

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Geisha Pink'

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Izumi-no-mai' Roodroze

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Königstein' Paars

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Pleasant White' Wit

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'Silver Queen'

Vanaf € 8,95

Azalea japonica 'White Lady' Wit

Vanaf € 8,95

Azalea japonica Lichtroze

Vanaf € 8,95

Azalea japonica Rood

Vanaf € 8,95

Azalea japonica Roze

Vanaf € 8,95

Azalea mollis

Vanaf € 18,95

Azalea mollis

Vanaf € 18,95

Azalea mollis

Vanaf € 18,95

Vanaf € 18,95

Azalea mollis

Vanaf € 18,95

Rhododendron Knaphill

Vanaf € 18,95

Japanse Azalea’s zijn meestal bladverliezende en zeer uitbundig bloeiende heesters. Rhododendrons en japanse azaleas worden vaak door elkaar gehaald. Maar het grootste verschil is dat bijna alle azalea's bladverliezend zijn en niet zo groot worden (maximaal 40cm tot 100cm) als de gewone Rhododendrons. In tegensteling tot de rhododendron verliezen ze in het najaar hun blad.

De bloei van de Azalea 
Daarentegen bloeien azalea’s zo mogelijk nog uitbundiger. De bloemen komen zelfs eerder dan het blad. In het voorjaar is de hele struik gevuld met bloemen en is er nog nauwelijks blad of tak te zien. Dit maakt ze tot echte blikvangers in uw tuin. Kies een paar na elkaar bloeiende soorten en u heeft een nog langere tijd plezier van uw azalea’s.

Soorten Japanse Azalea's
De Japanse azalea (Azalea japonica of Azalea mollis) zijn bladverliezende azalea’s, die vrijwel allemaal winterhard zijn. Er zijn laagblijvende dwergazalea’s, de uitbundige bloeiers Azalea Knaphill soorten en de Azalea mollis soorten. De azalea mollis en de Knaphill zijn in de winter kaal en hebben daarom minder te lijden van de vorst. De voordelen van deze azalea's zijn dat ze prachtig veelkleurig zijn, vaak met gevulde en geurende bloemen en dat ze winterhard zijn. Bovendien hebben vele niet alleen fraaie herfstkleuren, maar ook een bronzen blad.

Azalea japonica planten
De Azalea Japonica is een echte tuinplant. Door zijn grote verscheidenheid aan soorten en keuze aan kleuren is hij ideaal te gebruiken als solitaire plant in de tuin. De meeste Azalea’s hebben een zure wat droge grond nodig. Plant de Azalea altijd in Rhododendrongrond of Tuinturf en plant hem niet te diep. Vanwege de gewenste zure bodem, is het belangrijk de rododendrons elk voorjaar te bemesten met speciale rhododendronmest. Een goede tip is om de grond te mulchen in de herfst met turfstrooisel zodat de grond en goede organische stof gehalte heeft. Snoeien is bij Azalea’s is niet nodig. Meer informatie en video over Rhododendrons>