Heesters

Producten 1-24 van 1312
Sorteer op
Abelia grandiflora

Vanaf € 7,50

Abelia grandiflora 'Edward Goucher'

Vanaf € 7,50

Abelia grandiflora 'Kaleidoscope'

Vanaf € 7,50

Vanaf € 2,00

Acer campestre
Uitverkocht

Vanaf € 0,95

Uitverkocht

Vanaf € 16,50

Acer japonicum 'Aconitifolium'

Vanaf € 35,25

Acer negundo 'Aureomarginatum'
Uitverkocht

Vanaf € 23,95

Acer negundo 'Flamingo'

Vanaf € 20,25

Acer negundo 'Kelly's Gold'
Uitverkocht

Vanaf € 11,95

Acer negundo 'Variegatum'

Vanaf € 11,95

Acer palmatum

Vanaf € 14,75

Vanaf € 269,95

Acer palmatum 'Asahi Zuru'
Uitverkocht

Vanaf € 44,95

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Vanaf € 26,95

Acer palmatum 'Aureum'

Vanaf € 53,25

Acer palmatum 'Beni-komachi'
Uitverkocht

Vanaf € 29,95

Acer palmatum 'Beni-maiko'

Vanaf € 26,95

Acer palmatum 'Beni-shichi-henge'
Uitverkocht

Vanaf € 29,95

Acer palmatum 'Bloodgood'

Vanaf € 29,95

Acer palmatum 'Burgundy Lace'

Vanaf € 22,50

Acer palmatum 'Butterfly'

Vanaf € 26,95

Acer palmatum 'Crimson Queen'

Vanaf € 25,50

Acer palmatum 'Shin-deshojo'

Vanaf € 23,95

Heesters en struiken vormen de ruggengraat van elke prachtige tuin. Met hun veelzijdigheid en diverse vormen, kleuren en maten voegen ze structuur, schoonheid en karakter toe aan buitenruimtes. Of u nu op zoek bent naar een sierlijke toevoeging aan uw tuin, privacy wilt creëren met een levendige haag, of gewoon wat schaduwrijke hoekjes wilt vullen, heesters en struiken bieden talloze mogelijkheden. Laat u inspireren en maak van uw tuin een levendig en weelderig paradijs met de hulp van heesters en struiken.

Struiken voor in de tuin

Struiken zijn onmisbare bondgenoten in elke tuin en ze bieden een breed scala aan voordelen voor tuinliefhebbers. Een struik is een prachtige toevoeging aan uw buitenruimte. Naast dat ze een mooie structuur bieden, hebben ze nog andere toepassingen! Zo kunnen ze dienen als levende schermen die u privacy biedt. Ook geven ze op die manier beschutting voor vogels en insecten. Op zoek naar een beetje schaduw op een zonnige dag? Ook dan is een prachtige struik heel handig! Met een overvloed aan soorten, maten en kleuren om uit te kiezen, kunnen struiken de sfeer en stijl van uw tuin verbeteren, of u nu gaat voor een strakke uitstraling of een meer natuurlijke wildernis.

Bloeiende struiken

Het magische moment waarop struiken in uw tuin in volle bloei staan, is een waar genot voor elke tuinliefhebber. Tijdens verschillende seizoenen toveren ze om tot ware kunstwerken van de natuur, met kleurrijke en geurige bloemen die de zintuigen prikkelen en een betoverende sfeer creëren.

Heesters snoeien

Om de gezondheid en vorm van de heester te behouden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit bevordert de goede bloei van de struik en zorgt ervoor dat het minder snel verwildert. Struiken die in het voorjaar bloeien (vóór 21 juni) dienen na de bloeiperiode te worden gesnoeid, terwijl planten die na 21 juni bloeien, in het vroege voorjaar moeten worden gesnoeid. Kijk per soort wat de beste methode is om te snoeien. Veel heesters gedijen uitstekend in normale tuingrond, maar sommige, zoals Rhododendron en heide, gedijen alleen goed in zure grond. Voor deze zuurminnende planten is het aan te raden zuurminnende aanplantgrond te gebruiken. Zorg er bij het planten altijd voor dat de heester in aanplantgrond wordt geplaatst. Daarnaast is het belangrijk om uw heesters elk voorjaar van een goede meststof te voorzien. En na een aantal maanden voor een 2e keer te bemesten. 

Een aantal heesters

    • Hibiscus is een bladverliezende heester. De Hibiscus heeft frisgroen blad en bloeit vanaf juli tot in het najaar. De klokvormige bloemen hebben of enkele of dubbele bloemblaadjes en zijn vaak groot en prachtig om te zien. De hibiscus bloeit in de kleuren violetblauw, rood, lichtpaars en wit. De driekleurige hibiscus (Hibiscus syriacus 'Tricolour') is een bijzondere heester.
    • 'Abelia grandiflora': Het blad van deze struik is vrij klein en donkergroen van kleur. Het is een prachtige half groenblijvende sierheester die ongeveer 150cm hoog kan worden.
    • De vlinderstruik (Buddleja) is een geliefde tuinplant voor elke tuin. De vlinderstruik staat bekend om zijn uitbundige bloei en het aantrekken van vlinders in de zomer. Die genieten van de nectar die de vlinderstruik voortbrengt. Hoe meer de vlinderstruik in de zon staat, hoe uitbundiger deze zal gaan bloeien. Ze bloeien van begin juli tot eind september met witte, roze, paarse, gele of violette bloemen.

 

Ruime keuze bij tuinplant.nl

Maak uw tuin tot een weelderig paradijs met onze diverse collectie struiken. Ontdek de voordelen, van levende schermen voor privacy tot bloeiende kunstwerken. Verzeker de gezondheid van uw planten door ze op het juiste moment te snoeien en te voorzien van de benodigde meststoffen. Of u nu kiest voor compacte heesters of imposante struiken, creëer een unieke sfeer in uw tuin. Laat u inspireren door ons assortiment en transformeer uw buitenruimte in een levendige oase. Bekijk nu onze heesters en geef uw tuin de aandacht die het verdient!