Haagplanten

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zoekt u groenblijvende haagplanten, lage haagplanten of juist een kleurrijke haagplant? Tuinplant.nl heeft een ruim assortiment haagplanten in vele maten zoals bladverliezende haagplanten, wintergroene haagplanten. Denk eens aan een taxushaag, coniferenhaag, beukenhaag of een laurierhaagBladverliezende hagen verliezen in de winter het blad. De beukenhaag is een bladhoudende haag, het dorre bruine blad blijft in de winter aan de haag zitten.

Laagblijvende, bladverliezende hagen
Laagblijvende groene bladverliezende haagplanten zijn bijvoorbeeld de Wilde roos (Rosa pimpinellifolia) met prachtige witte bloemen of de Sneeuwbes (Symphoricarpos albus) die witte of roze bessen geeft. Een bladverliezende bloeiende haag is bijvoorbeeld de Viburnum opulus met grote witte bollen bloemen. De heester Ganzerik (Potentilla fruticosa) is in bijna alle kleuren te bestellen. Bladverliezende hagen die hoger dan een 100cm worden zijn bijvoorbeeld de Veldesdoorn (Acer campestre) met mooie herfstkleuren. De bladverliezende Haagbeuk (Carpinus betulus) vormt sneller een mooie haag dan de beukenhaag (Fagus sylvatica). De Meidoorn (Crataegus monogyna) bloeit met witte bloemen en heeft doorns.

Laagblijvende, strakke hagen
Wilt u toch een strakke haag die niet hoger mag worden dan 100cm? Dan is de beukenhaag (Fagus sylvatica), taxushaag of de Zuurbes (Berberis thunbergii) met doornen en lichtgele bloemen en later rode bessen een optie. De bladhoudende hagen blijven in de winter groen zodat je in de winter nog kleur in je tuin hebt.

Een wilde losse haag

De Bamboe (Fargesia murieliae), deze word 250-300 cm. Dit is een bamboesoort die niet woekert en prima in de schaduw kan staan. De Glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’) heeft opvallend rode jonge scheuten en de bloemen zijn wit.

Hoge strakke hagen
Voor een strakke hoge groenblijvende haag kunt u kiezen voor de Gewone laurierhaag (Prunus laurocerasus). Dit is een dichte, groene, wintergroene haagplant die snel groeit en heel sterk is. Bloeit in januari met witte bloemen. De Portugese laurier (Prunus angustifolia) heeft smalle bladeren en deze haag kunt u goed strak houden. Coniferenhagen zoals de gangbare soort Thuja occ. ‘Brabant’ en de Cupressocyparis leylandii is een snelgroeiende haagconifeer die hoog kan worden. De Haagliguster (Ligustrum ovalifolium) is een halfgroenblijvende haagplant met fijn blad en bloeit met witte geurende bloemen. De Taxushaag (Taxus baccata) is een langzaam groeiende conifeer, een van de mooiste en strakste wintergroene coniferenhagen. De Olijfwilg (Elaeagnus x ebbingei) heeft dikke, glanzend groen blad en is wintergroen en aan de onderkant grijs behaard.

Kleine groenblijvende hagen
Voor groenblijvende lage haagjes kunt u het beste natuurlijk voor de Japanse hulst (Ilex) kiezen, deze word ook veel gebruikt als Buxus vervanger. Andere soorten zijn ook mogelijk zoals de Dwergmispel (Cotoneaster), een groenblijvende struik met leerachtig blad, dat lijkt op buxus en die geurende witte bloemen geeft met rode besjes. Of de Kamperfoelie (Lonicera nitida) een wintergroene struik met kleine bladeren die op buxusbladeren lijkt. 

Bloeiende hagen 
Voor bloeiende hagen kunt u kiezen voor de wilde roos, of voor Rhododendrons, deze tuinplant is zeer geschikt als haag. Rhodo's zijn er met bloemen in allerlei kleuren die in het voorjaar schitterend bloeien.

Hagen planten en snoeien 
Er zijn meer dan 80 soorten haagplanten van onze eigen kwekerij. Plant bij de haagplanten altijd speciale aanplantgrond en snoei de haag direct op gewenste hoogte na de aanplant. De meeste hagen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. 1 tot 2 keer per jaar snoeien en bemesten is al voldoende. Door het snoeien van de heg houd je de groei (het uitdijen) in de hand en bevorder je het dichtgroeien van je heg. Haagplanten met kale wortel of kluit zijn leverbaar van half oktober tot half april. Haagplanten in pot zijn het gehele jaar leverbaar. Informatie haagplanten informatie en video>