Haagplanten

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Haagplanten zijn een uitstekende keuze voor het creëren van natuurlijke afscheidingen in uw tuin. Ze bieden niet alleen privacy en bescherming, maar zijn ook een prachtige toevoeging aan uw tuin dankzij hun diverse vormen, kleuren en bloeiwijzen. Bij Tuinplant.nl vindt u prachtige haagplanten. 

Voordelen van haagplanten

Privacy en bescherming

Een van de belangrijkste voordelen van haagplanten is dat ze privacy bieden. Door een dichte haag te planten, kunt u nieuwsgierige blikken buiten houden en tegelijkertijd een groene, natuurlijke barrière creëren. Haagplanten bieden ook bescherming tegen wind en geluid, waardoor uw tuin een rustigere plek wordt.

Seizoensgebonden interesse

Bladverliezende haagplanten veranderen van kleur en textuur met de seizoenen, waardoor ze het hele jaar door interessant blijven. In de lente en zomer zijn ze weelderig en groen, terwijl ze in de herfst schitterende kleuren kunnen aannemen. In de winter bieden wintergroene haagplanten continuïteit en blijven ze een groene achtergrond vormen.

Populaire soorten haagplanten

Beukenhaag

De beukenhaag is een klassieke keuze voor een haagplant. Deze haag behoudt vaak zijn dode bladeren gedurende de winter, wat zorgt voor een unieke textuur en kleur. De beukenhaag is zeer dicht en biedt uitstekende privacy.

Meidoornhaag

De meidoornhaag is bekend om zijn stekelige takken en witte bloemen in het voorjaar. Deze haagplant trekt ook vogels aan dankzij de rode besjes in de herfst. De meidoornhaag is zeer robuust en winterhard.

Zuurbes

De zuurbes haag is beschikbaar in verschillende soorten en kleuren. Deze haagplant bloeit en produceert besjes, wat zorgt voor extra kleur en textuur in uw tuin. De zuurbes haag is zeer veelzijdig en kan in diverse tuinontwerpen worden gebruikt.

Veldesdoornhaag

De veldesdoornhaag is een strakke haagplant die bekend staat om zijn mooie herfstkleur. Deze haag is zeer geschikt voor formele tuinen en biedt een nette, opgeruimde uitstraling.

Haagplanten planten en onderhouden

Haagplanten met kale wortels en kluiten zijn leverbaar vanaf half oktober tot begin april. Deze planten zijn meestal goedkoper dan haagplanten in pot en zijn ideaal voor aanplant in het najaar en de winter. Haagplanten in pot zijn het gehele jaar leverbaar, wat flexibiliteit biedt voor wanneer u uw haag wilt planten.

Planten

Bij het planten van haagplanten is het belangrijk om aanplantgrond te gebruiken. Dit zorgt voor een goede start en bevordert een gezonde groei. Plant uw haagplanten in rijen met voldoende ruimte tussen de planten, afhankelijk van de soort en de gewenste dichtheid van de haag. Geef de planten na het planten goed water en blijf dit doen gedurende de eerste groeiperiode.

Onderhoud en snoei

Regelmatig snoeien is essentieel om uw haagplanten in vorm te houden en een dichte, volle haag te bevorderen. De meeste haagplanten moeten minimaal twee keer per jaar worden gesnoeid, in het voorjaar en in de late zomer. Gebruik scherpe snoeischaren om de planten niet te beschadigen en bemest de haagplanten jaarlijks om hun gezondheid en groei te ondersteunen.

Haagplant kopen bij Tuinplant.nl!

Overtuigd van de voordelen van onze haagplanten en wilt u er zelf een kopen? Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd om aan alle wensen te voldoen. Onze planten komen met een groeigarantie. Dat betekent dat u een nieuwe haagplant krijgt, als deze binnen 3 maanden niet aanslaat.

Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw nieuwe haagplant meestal binnen 2 tot 7 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen de eerste stap zetten naar uw droomtuin!