Haagplanten

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zoekt u groenblijvende haagplanten, lage haagplanten of juist een kleurrijke haagplant? Tuinplant.nl heeft een ruim assortiment! Haagplanten bieden privacy, bescherming en structuur aan uw tuin. Bekijk ons aanbod nu online, of kom langs bij onze winkel in Nunspeet.

Onze haagplanten

U vindt bij Tuinplant verschillende soorten haagplanten. Dit zijn een paar van onze populairste soorten:

  • Appelbes: een duurzame haagplant met prachtige witte bloesems en donkere bessen die vogels aantrekken.
  • Zuurbes: ideaal voor lage hagen en biedt een seizoensgebonden kleur met zijn gele bloemen en rode bessen.
  • Hulst: met zijn kenmerkende blad en bessen is de hulst perfect voor een formele haag.
  • Laurierhaag: biedt een snelgroeiende, groenblijvende optie die eenvoudig te snoeien is voor strakke lijnen.

Het planten van haagplanten

Het planten van haagplanten doet u idealiter in de herfst of lente wanneer de bodem vochtig en bewerkbaar is. Dit geeft de planten de tijd om te acclimatiseren en sterke wortels te ontwikkelen voor de groeiperiode. Zorg ervoor dat de bodem goed voorbereid is: verwijder onkruid en ander afval, graaf een ruime geul en verrijk de aarde met compost of aanplantgrond voor een voedzame start.

Snoeien voor vorm en vitaliteit

Het snoeien van haagplanten is noodzakelijk om een dichte, goed gevormde haag te behouden. Voor de meeste haagplanten is het beste moment om te snoeien aan het einde van de zomer of het begin van de herfst. Dit voorkomt dat nieuwe groei beschadigd wordt door winterweer. Gebruik altijd scherp en schoon gereedschap om infecties te voorkomen.

Water geven en voeden

Haagplanten hebben regelmatig water nodig, vooral in het groeiseizoen en tijdens droge periodes. Een wekelijkse diepe watergift is meestal voldoende. Voed uw haag in het voorjaar en late zomer met een speciaal samengestelde haagplantenmest om de groei en gezondheid te bevorderen.

Haagplant kopen bij Tuinplant.nl!

Op zoek naar de mooiste haagplanten? Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreide selectie. Met onze exclusieve groeigarantie kunt u met vertrouwen kiezen: als uw plant binnen 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw nieuwe haagplant meestal binnen 10 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen uw visie van een weelderige oase kunnen verwezenlijken!

Veelgestelde vragen over haagplanten

Hoe kies ik de juiste haagplant voor mijn tuin?

Denk na over de grootte van uw tuin, de gewenste hoogte van de haag, blootstelling aan zonlicht en bodemtype. Voor kleinere tuinen zijn zuurbes en hulst uitstekende keuzes, terwijl voor grotere tuinen de laurierhaag of coniferenhaag geschikter kunnen zijn.

Hoe zorg ik voor een snelgroeiende haag

Bij een snelgroeiende haag moet u denken aan soorten als de laurierhaag of bamboe. U zorgt dan voor voldoende water en voeding en snoeit de haag regelmatig om vertakking en dichtgroei te stimuleren.

Wat zijn de beste haagplanten voor privacy?

De beste haagplanten voor privacy zijn die welke snel groeien en een dichte structuur hebben. Denk aan de coniferenhaag, de laurierhaag of de hulst.