Taxushaag

3 producten
Sorteer op
Taxus baccata

Vanaf € 2,20

Taxus media 'Hicksii'

Vanaf € 15,75

Taxus media 'Hillii'

Vanaf € 9,75

De taxushaag is een symbool van duurzaamheid en elegantie in de tuin. Deze prachtige haagplant, met zijn diepgroene, glanzende bladeren, biedt een exclusieve erfafscheiding die in elk seizoen zijn charme behoudt. Of u nu een formele tuin of een natuurlijke tuin wilt creëren, de taxushaag past perfect in elk tuinontwerp.

Kiezen voor Taxushaag

Kiest u voor de taxushaag? Dan kiest u voor kwaliteit! Deze haagplanten groeien trager dan veel andere soorten, wat resulteert in een dichte en strakke haag die gemakkelijk in vorm te houden is. De taxushaag is bijzonder veelzijdig en kan zowel in de volle zon als in de schaduw gedijen, waardoor het een ideale keuze is voor diverse tuinlocaties.

Soorten Taxushagen

Bij Tuinplant.nl vindt u een zorgvuldig geselecteerd assortiment van de taxushaag:

  • Taxus baccata: de klassieke keuze voor een dichte, groene haag.
  • Taxus media ‘Hicksii’: ideaal voor smalle ruimtes vanwege de smalopgaande groei.
  • Taxus media ‘Hillii’: een prachtige, traaggroeiende haag die een compacte vorm behoudt.

Elke soort heeft zijn eigen charme en toepassingen in de tuin, van het creëren van een strakke formele haag tot het bieden van een groene achtergrond voor bloeiende planten.

Verzorging en onderhoud

Een taxushaag is relatief eenvoudig te onderhouden, maar er zijn enkele belangrijke tips om de haag in optimale conditie te houden:

  • Water geven: jonge hagen hebben regelmatig water nodig om goed te wortelen. Zorg wel dat de Taxus niet te nat komt te staan. Eenmaal gevestigd, is de taxushaag redelijk droogtetolerant.
  • Bemesting: voed de haag in het voorjaar met een langwerkende meststof om de groei en de diepgroene kleur van de bladeren te bevorderen.
  • Snoeien: snoei de haag twee keer per jaar, in april en september, om een strakke en dichte haag te behouden. Taxushaag snoeien stimuleert ook de groei van nieuwe scheuten.

Planttips voor een succesvolle taxushaag

Het planten van een taxushaag vereist aandacht voor de juiste technieken:

  • Plantperiode: de beste tijd om een taxushaag te planten is in het najaar of vroeg in het voorjaar.
  • Grondvoorbereiding: verbeter de bodem met aanplantgrond en zorg ervoor dat de locatie goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen.
  • Plantafstand: houd rekening met de uiteindelijke breedte van de haag en plant de taxusplanten op de juiste afstand van elkaar.

Taxushaag kopen bij Tuinplant.nl!

Bent u gereed om een nieuwe dimensie aan uw tuin te geven met een prachtige taxushaag? Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreide selectie. Met onze exclusieve groeigarantie kunt u met vertrouwen kiezen: als uw plant binnen 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u een nieuwe plant! Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw taxushaag meestal binnen 10 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen uw visie van een weelderige oase kunnen verwezenlijken!