Ligusterhaag

7 producten
Sorteer op
Ligustrum ovalifolium

Vanaf € 5,95

Ligustrum ovalifolium
Uitverkocht

Vanaf € 0,90

Ligustrum ovalifolium 'Aureum'
Uitverkocht

Vanaf € 2,10

Ligustrum ovalifolium 'Aureum'

Vanaf € 10,25

Ligustrum vulgare
Uitverkocht

Vanaf € 0,90

Ligustrum vulgare 'Atrovirens'

Vanaf € 4,75

Ligustrum vulgare 'Atrovirens'
Uitverkocht

Vanaf € 1,00

Een ligusterhaag is een uitstekende keuze voor wie een snelgroeiende, half groenblijvende haagplant zoekt die gemakkelijk smal te houden is. Deze haag is zeer sterk en groeit snel, waardoor ze ideaal is voor het creëren van een dichte en hoge erfafscheiding. Bij Tuinplant.nl vindt u diverse soorten ligusterhagen die perfect passen in elke tuin.

Voordelen van een ligusterhaag

Wintergroene eigenschappen

Een ligusterhaag is half groenblijvend, wat betekent dat het blad er in de winter grotendeels aan blijft zitten, waardoor uw tuin ook in de koude maanden privacy behoudt. Bij strenge winters kan de liguster zijn blad verliezen, maar in het voorjaar loopt bij altijd weer uit.

Veelzijdigheid

Een ligusterhaag is zeer veelzijdig en kan op vrijwel elke grondsoort staan, zowel droge als natte grond, en zowel in de schaduw als in de zon. Bovendien is de ligusterhaag bestand tegen zeeklimaat, waardoor het een ideale keuze is voor tuinen in kustgebieden.

Verzorgingstips voor een gezonde ligusterhaag

Snoeien

Een ligusterhaag vraagt weinig onderhoud en is goed te snoeien. Snoei de ligusterhaag tussen april en september ongeveer twee keer. Na elke snoeibeurt krijgt de haag mooie, verse uitlopers, wat zorgt voor een dichte en volle haag.

Planten

Plant de ligusterhaag in aanplantgrond voor een goede start. Ligusterhagen zijn verkrijgbaar met kluit of kale wortel van half oktober tot begin april. De ligusterhaag in pot is het hele jaar door leverbaar.

Bemesting

Bemest de ligusterhaag tweemaal per jaar om de haag gezond en sterk te houden. Gebruik een geschikte haagmeststof om de groei en kleur van de bladeren te bevorderen.

Toepassingen van ligusterhagen

Liguster als struik of boom

Naast het gebruik als haag, kan liguster ook worden toegepast als struik, boomvorm, plant op stam of als heester. Dit maakt de plant zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende tuinontwerpen.

Bloei en vruchten

Een ligusterhaag krijgt mooie witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen. Deze bloemen en bessen voegen extra decoratieve waarde toe aan uw huis.

Ligusterhaag kopen bij Tuinplant.nl!

Een haag kopen bij Tuinplant.nl betekent kiezen voor expertise en kwaliteit. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd om aan alle wensen te voldoen. Onze planten komen met een groeigarantie. Dat betekent dat u een nieuwe haagplant krijgt, als deze binnen 3 maanden niet aanslaat.

Zoekt u naar deskundig advies? Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen met het kiezen, planten en verzorgen van uw nieuwe groene aanwinsten. Met onze jarenlange ervaring en liefde voor planten hebben we al duizenden klanten naar volle tevredenheid geholpen. Wilt u meer weten over onze bezorgopties en levertijden? Afhankelijk van uw bestelling kunt u uw nieuwe ligusterhaag meestal binnen 10 werkdagen verwachten. En bezoek ons zeker eens in ons sfeervolle tuincentrum in Nunspeet, waar we samen de eerste stap zetten naar uw droomtuin!