Hulsthaag

Producten 1-24 van 25
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Ilex altaclerensis 'Golden King'

Vanaf € 44,95

Ilex aquifolium

Vanaf € 14,95

Ilex aquifolium 'Alaska'

Vanaf € 17,75

Ilex aquifolium 'Argentea Marginata'

Vanaf € 49,50

Ilex aquifolium 'Bacciflava'

Vanaf € 49,50

Ilex aquifolium 'J.C. van Tol'

Vanaf € 20,95

Ilex aquifolium 'Myrtifolia'

Vanaf € 10,50

Ilex aquifolium 'Pyramidalis Aurea Marginata'

Vanaf € 49,50

Ilex aquifolium 'Pyramidalis'

Vanaf € 49,50

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Vanaf € 3,00

Vanaf € 3,45

Ilex crenata 'Convexa' bol

Vanaf € 26,95

Ilex crenata 'Dark Green'

Vanaf € 3,33

Ilex crenata 'Fastigiata'

Vanaf € 8,75

Ilex crenata 'Golden Gem'

Vanaf € 7,50

Ilex crenata 'Golden Tip'

Vanaf € 10,95

Ilex crenata Luxus Hedge

Vanaf € 2,50

Ilex maximowicziana 'Kanehirae'

Vanaf € 17,95

Ilex meserveae 'Blue Angel'

Vanaf € 10,25

Ilex meserveae 'Blue Angel' Bol

Vanaf € 149,95

Ilex meserveae 'Blue Maid'

Vanaf € 12,50

Ilex meserveae 'Blue Prince'

Vanaf € 13,50

Ilex meserveae 'Blue Princess'

Vanaf € 15,75

Ilex meserveae 'Heckenfee'

Vanaf € 15,75

Een Ilex is er in veel verschillende soorten die goed geschikt zijn om een groenblijvende haag van te plaatsen. De Ilex aquifolium en de Ilex meserveae soorten zijn het beste geschikt voor een haag. De soorten met scherpe bladeren vormen samen een ondoordringbare muur voor ongewenste gasten in de tuin zoals honden en katten. De haag is door zijn sierlijk glanzende bladeren mooi om het hele jaar naar te kijken. De vrouwelijke exemplaren dragen gedurende de winter bessen. Om bessen te dragen is er 1 mannelijke hulst nodig op ongeveer 5 vrouwelijke hulsten.

Soorten hulsthaag
De Ilex aquifolium heeft scherpe bladeren en krijgt rode bessen. De Ilex aquifolium 'J.C. van Tol'  draagt ook rode bessen, maar heeft minder scherpe bladeren. De Ilex aquifolium 'Bacciflava' heeft ook minder scherpe bladeren, maar krijgt na de bloei vrolijke gele bessen. Er zijn naast de vrouwelijke besdragende struiken ook mannelijke struiken die alleen bloeien met onopvallende witte bloemetjes. Enkele voorbeelden hiervoor zijn de Ilex meserveae 'Heckenstar' en de Ilex meserveae 'Blue Prince'.

Ilex haag snoeien
De Ilex is een traag groeiende heester die het beste kan worden gesnoeid rondom de langste dag van het jaar. De haag kan zich dan nog herstellen voor de winter van de ontstane snoeiwonden. Wanneer de jonge uitlopers verwijderd zijn, worden de bessen goed zichtbaar in het najaar en de wintermaanden.

Hulsthaag planten
De hulst groeit op vrijwel alle grondsoorten, als het maar goed los en waterdoorlatend is. Om de haag goed dicht te krijgen kan de ilex het beste worden geplant in de halfschaduw tot zon. Op een volledig beschaduwde plaats zullen de planten een wat lossere groei hebben en moeilijk dicht te krijgen zijn. Bij het planten is het goed om aanplantgrond en tuinturf door de bestaande grond te mengen.