Facebook Pixel

Graszaad voor in de schaduw

Latijnse naam
Schaduwgazonzaad

Vanaf

€ 8,45

Gegroepeerde productitems

€ 13,75

 • vanaf 7 stuks

  € 12,38

  (bespaar 10%)
 • vanaf 13 stuks

  € 11,69

  (bespaar 15%)
 • vanaf 25 stuks

  € 10,31

  (bespaar 25%)

€ 22,70

 • vanaf 7 stuks

  € 20,43

  (bespaar 10%)
 • vanaf 13 stuks

  € 19,30

  (bespaar 15%)
 • vanaf 25 stuks

  € 17,03

  (bespaar 25%)

€ 8,45

 • Groeiwijze Opgaand
 • Grondsoort Alle, Normale grond
 • Vochtigheid Normaal
Product heeft staffel kortingen
Omschrijving

Graszaad Schaduw is ideaal voor de aanleg of het herstel van een gazon dat in de schaduw ligt. Het graszaad kan gebruikt worden voor herstel na de winter, voor herstel na het verticuteren of voor herstel van kale plekken. Het gazon zal weer snel dichtgroeien. Daarnaast zorgt het sterke mengsel dat het gras bestand is tegen betreding, een volle zode in de schaduw voorkomt mos.
Gebruiksaanwijzing:
Inzaaien: Voorbereiding: Vooraf grond goed omspitten (+/- 30cm) en al het onkruid met wortel zorgvuldig verwijderen. De grond egaliseren, laten inzakken, vlak harken en kluiten fijn maken zodat je een vlak zaaibed hebt. Zaaien: Voor een optimale kieming is het van belang dat de grond niet koud is en dat de buitentemperatuur hoger is dan 15°C. Zaai bij windstil weer in vochtge grond, wanneer er geen regen is gevallen de grond eerst besproeien. Zaai eerst de omtrek/buitenranden van het gazon. Zaai hierna het gazon 2 keer, één keer over de lengte en één keer over de breedte. Zo wordt het graszaad het beste verdeeld. Zaai het graszaad gelijkmatig en niet te dicht op elkaar, dit belemmert de ontwikkeling.
Na het zaaien: Het graszaad licht inharken (+/- 0,5 – 1 cm) en licht aanrollen of aanlopen om het zaad goed in contact te brengen met de grond. De eerste 2 tot 4 weken de grond vochtig houden door gelijkmatig en voorzichtig te sproeien. Droogt de bovenlaag uit, dan mislukt de kieming of sterven de kleine grasplantjes af. Maai voor het eerst als het gras circa 8 tot 10 cm lang is met een hoog afgestelde, scherpe maaimachine. Herstellen: Voorbereiding kale plekken herstellen: Maak de kale plekken vrij van mos en onkruid en hark de grond los. Breng een laagje Gazongrond aan en egaliseer dit.
Voorbereiding doorzaaien: Verticuteer het gazon of maai het gras zo kort mogelijk. Breng daarna een dun laagje Gazongrond aan. Zaaien: Voor een optimale kieming is het van belang dat de grond niet koud is en dat de buitentemperatuur hoger is dan 15°C. Zaai bij windstil weer in vochtige grond, wanneer er geen regen is gevallen de grond eerst besproeien. Zaai eerst de omtrek/buitenranden van het gazon. Zaai hierna het gazon 2 keer, één keer over de lengte en één keer over de breedte. Zo wordt het graszaad het beste verdeeld. Zaai het graszaad gelijkmatig en niet te dicht op elkaar, dit belemmert de ontwikkeling. Na het zaaien: Druk of rol het graszaad aan om het graszaad goed in contact te brengen met de grond. De eerste 2 tot 4 weken de grond vochtig houden door gelijkmatig en voorzichtig te sproeien. Droogt de bovenlaag uit, dan mislukt de kieming of sterven de kleine grasplantjes af. Periode Graszaad inzaaien kan van maart tot september. Indien mogelijk is het aan te raden in de periode april/mei of augustus/september in te zaaien. Voor optimale kieming is het van belang dat de grond niet te koud is en dat de buitentemperatuur boven de 15oC is. Zaai tevens bij windstil weer in vochtige grond.

Maat (cm) Pot / Kluit Verzending Prijs
1 kilo (voor 50m2) - Pakket € 22,70
250 gram (voor 12m2) - Pakket € 8,45
500 gram (voor 25m2) - Pakket € 13,75