Doornloze braam

Rubus fruticosus 'Triple Crown'
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
60cm 3 Pot
minus plus
140 3 Pot
minus plus
vanaf 4 stuks (7.50% korting) vanaf 7 stuks (12.50% korting) vanaf 11 stuks (20.00% korting)
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Meer informatie
Groenblijvend Nee
Max. hoogte 200-500 cm
Kleur Wit
Standplaats Halfschaduw, Zon
Bloeitijd April, Mei
Max. hoogte 400 cm
Groeiwijze Klimmend, Opgaand, Struikvorm
Grondsoort Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Zandgrond
Vochtigheid Normaal
Bloeiseizoen Voorjaarsbloeiers
Details

Doornloze braam: De Rubus fruticosus 'Triple Crown' is een smaakvolle vroegrijpende en doornloze braam. De naam Triple Crown is te danken aan de drie sterke punten van de plant: hoge productiviteit, krachtige groei en zeer zoete vruchten.

Bestuiving: zelfbestuivend.
Snoeien: dikke takken in het voorjaar vastbinden, deze geven de mooiste vruchten. Alles wat dan nog teveel is, wegsnoeien. Na de oogst de takken waaraan de vruchten hebben gezeten volledig wegsnoeien.
Bemesting: bramen houden van humusrijke, lichtzure grond en vragen dan ook een organische meststof.
Bewaren: Bramen en frambozen lang bewaren zit er niet in, tenzij u ze invriest. Gewoon in de koelkast is het advies om ze echt niet langer dan maximaal drie dagen te bewaren. U kunt ze het beste direct opeten nadat u ze geplukt heeft. Gekneusde frambozen schimmelen snel, dus pluk ze heel voorzichtig.
Schoonmaken: Frambozen en bramen zijn tere vruchtjes. Bewaar ze altijd in de koelkast en was ze heel voorzichtig. U kunt ze namelijk niet even afspoelen onder de koude kraan want dan beschadigen de vruchtjes. Doe ze daarom voorzichtig in een vergiet die u in een grote bak met water zet. Onder het kroontje willen nog wel eens wormpjes voorkomen. Als u ze tegenkomt legt u de bramen even in zout water. Spoel ze daarna goed af en alle wormpjes zijn er uit.

Consumptie: Frambozen en bramen worden meestal zo uit het vuistje gegeten. Ze zijn zeer caloriearm en een beetje slagroom is dan ook een prima versiering voor deze lekkere vruchtjes. Toch zijn er ook heel veel culinaire mogelijkheden met bramen en frambozen. Uiteraard staan ze hartstikke mooi bij een bolletje ijs, al dan niet in combinatie met andere vruchten. Bramen- en frambozenjam zijn vrij bekend, maar ook een saus van deze vruchten laat zich prima smaken op bijvoorbeeld een vanillepudding of op ijs. Ze doen het ook goed in salades met krab- of kreeftenvlees of scampi, of in combinatie met geitenkaas of blauwschimmelkaas. Ook zijn ze uitstekend te verweken tot sauzen voor wild en gevogelte. Een heerlijke frambozentaart smaakt lekker bij een kop koffie of thee in de zomer. Of wat dacht u van een pannenkoek belegd met deze heerlijke vruchten?

Voedingswaarde: De framboos is caloriearm en rijk aan vitamine C en vezels. Ze bevatten unieke antioxidanten met de moeilijke naam ellagitannines. In reageerbuizen hebben ellagitannines interessante kankerremmende eigenschappen. Het is helaas nog niet bekend of dit ook zo werkt in het lichaam. Bramen bevatten veel mineralen en anthocyanen. Van alle fruitsoorten bevatten bramen de meeste vitamine E en zijn bramen het rijkst aan calcium en tevens leveren ze ook veel ijzer en magnesium. Deze mineralen zijn nodig voor onze spieren, onze botten en ons bloed.

Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op