Cacaodoppen

Bodembedekking
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
70 liter
minus plus
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Cacaodoppen is een milieuvriendelijk natuurproduct en is geschikt als decoratieve bodembedekker in je border. De Cacaodoppen zijn geschikt voor vrijwel alle grondsoorten en beplantingen. De natuurlijke bruine kleur geeft een verzorgend effect aan jouw tuin. Bij een strooidikte van 3 à 4 cm is je tuin praktisch onkruidvrij. Als er toch onkruid ontstaat, is dit gemakkelijk te verwijderen doordat de wortels zwak zijn. De cacaodoppen voorkomen uitdroging en zorgen voor een goede drainage en gaat plasvorming tegen bij wateroverlast. Daarnaast beschermen doppen de grond tegen zonlicht. De grond droogt hierdoor minder snel uit. Bovendien heerst onder de cacaodoppen een vochtig klimaat, dit bevordert het bodemleven. Ook kunnen vaste planten en bollen met cacaodoppen worden beschermd tegen vorst, ze fungeren dan als een isolerende laag. Verder weren Cacaodoppen slakken en katten door de structuur van de doppen.
Gebruiksaanwijzing: Verwijder eerst het aanwezige onkruid. Strooi daarna een cacaodoppen laag van 3 à 4 cm. gelijkmatig uit over de grond. Besproei de cacaodoppen om wegwaaien te voorkomen. Na 6 weken krijgen de doppen een diepbruine kleur. Eventuele schimmelvorming hoort bij het natuurlijke verteringsproces en verdwijnt vanzelf. Over eventuele restanten kan het volgend jaar direct een nieuwe laag worden aangebracht.
Samenstelling: Cacaodoppen bestaat 100% uit natuurlijke bestanddelen. Het is gemaakt van cacaodoppen die overblijven na de verwerking van cacaobonen.

Verpakking: 70 liter. Gooi de lege plastic zak bij het plastic afval.
Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op