Naaldboom

Producten 1-24 van 40
Sorteer op

Vanaf € 2,00

Araucaria araucana

Vanaf € 36,75

Cedrus deodara 'Aurea'

Vanaf € 33,25

Cedrus deodara 'Pendula'
Uitverkocht

Vanaf € 33,25

Cedrus libani 'Glauca'

Vanaf € 44,95

Cephalotaxus harringtonia 'Fastigiata'

Vanaf € 17,50

Cryptomeria japonica 'Cristata'

Vanaf € 27,95

Juniperus communis 'Hibernica'

Vanaf € 22,50

Larix kaempferi

Vanaf € 24,50

Metasequoia Glyptostroboides

Vanaf € 34,95

Picea abies
Uitverkocht

Vanaf € 44,95

Picea omorika
Uitverkocht

Vanaf € 1,30

Picea omorika
Uitverkocht

Vanaf € 29,95

Picea pungens 'Blue mountain'
Uitverkocht

Vanaf € 74,95

Picea pungens 'Fat Albert'
Uitverkocht

Vanaf € 35,95

Picea pungens 'Koster'
Uitverkocht

Vanaf € 179,95

Picea pungens 'Oldenburg'
Uitverkocht

Vanaf € 62,95

Pinus cembra 'Glauca'

Vanaf € 21,25

Pinus heldreichii 'Compact Gem'

Vanaf € 27,95

Pinus heldreichii 'Satelit'

Vanaf € 20,25

Pinus nigra 'Fastigiata
Uitverkocht

Vanaf € 59,95

Pinus nigra 'Pyramidalis'
Uitverkocht

Vanaf € 59,95

Vanaf € 13,25

Pinus nigra nigra
Uitverkocht

Vanaf € 344,95

Naaldbomen zijn een uitstekende keuze voor middelgrote tot grotere tuinen, waar ze een blijvende groene uitstraling bieden, zelfs in de wintermaanden wanneer andere bomen hun bladeren hebben verloren. Ze voegen niet alleen sierwaarde toe, maar bieden ook privacy in de tuin. Twee veelvoorkomende soorten naaldbomen die Tuinplant.nl aanbiedt, zijn de Pinus (den) en de Picea (spar). Het opvallende kenmerk van naaldbomen is dat ze hun bladeren behouden, wat zorgt voor extra beschutting en groen in de tuin tijdens de winter.

Kenmerken naaldbomen

Naaldbomen onderscheiden zich doordat hun bladeren zijn gevormd als naalden of schubben. In tegenstelling tot loofbomen behouden de meeste naaldbomen hun bladeren in de winter. De naalden creëren een dik naaldenpakket op de grond, waardoor er weinig humusrijke bodem ontstaat. Ook laten de dichte kronen van naaldbomen vaak weinig licht door, wat invloed kan hebben op de onderliggende vegetatie.

Populaire naaldbomen

Bij Tuinplant.nl vindt u een uitgebreid assortiment naaldbomen, waaronder enkele populaire keuzes:

  • Pinus parviflora ‘Glauca’: deze prachtige naaldboom valt op door zijn blauwe naalden en is een ideale solitair voor de tuin. De ‘Glauca’ voegt een bijzondere tint toe aan het groen en is een opvallende aanvulling op elke tuin.
  • Picea omorika ‘Pendula’: deze den heeft een treurvorm, wat betekent dat hij niet heel breed wordt. Met een hoogte van ongeveer 3 meter is de ‘Pendula’ een elegante naaldboom die visueel aantrekkelijk is.
  • Gewone blauwspar Picea ‘Glauca’: deze populaire naaldboom staat bekend om zijn zilverblauwe naalden en kegelvormige groei. De ‘Glauca’ voelt zich thuis in diverse tuinomgevingen en voegt een vleugje elegantie toe.
  • Gewone den Pinus nigra: deze naaldboom is bekend om zijn slanke en rechte groei. Met zijn donkergroene naalden is de Pinus nigra een tijdloze keuze voor tuinen van verschillende groottes.

Planten en verzorging

Bij het planten van naaldbomen is het gebruik van aanplantgrond aan te raden. Het verbetert de bodemstructuur en zorgt ervoor dat de boom gemakkelijker aanslaat. Voor de grotere boomvormen is het plaatsen van een boompaal gedurende de eerste 3 jaar belangrijk zodat het wortelgestel goed kan groeien. Daarnaast biedt Tuinplant.nl naaldbomen aan op stam, zoals de Lork op stam, wat een uitstekende keuze is voor particuliere tuinen.

Naaldboom kopen bij Tuinplant.nl!

Uw tuin ook laten bloeien met een prachtige naaldboom? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw boom na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!