Laurierboom

10 producten
Sorteer op
Lei-photinia fraseri 'Red Robin'

Vanaf € 209,95

Photinia fraseri 'Pink Marble'
Uitverkocht

Vanaf € 64,95

Prunus 'Caucasica' leiboom

Vanaf € 179,95

Prunus 'Genolia'

Vanaf € 199,95

Prunus 'Novita'

Vanaf € 209,95

Prunus laurocerasus 'Etna'

Vanaf € 58,75

Prunus laurocerasus 'Mano'

Vanaf € 58,75

Prunus laurocerasus 'Otto luyken'

Vanaf € 58,75

Prunus laurocerasus boom

Vanaf € 283,25

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

Vanaf € 58,75

Laurierbomen (Prunus) zijn prachtige, wintergroene bomen die met hun fraaie, groene bladeren het hele jaar door een sfeervolle aanblik bieden. Deze bomen zijn niet alleen mooi, maar bieden ook het voordeel van privacy, waardoor ze zeer gewilde keuzes zijn voor diverse tuinstijlen. Bij Tuinplant.nl hebben we een uitgebreid assortiment laurierbomen, waaronder verschillende vormen zoals boomvorm, leiboom en laurierboom op diverse stamhoogtes.

Verschillende soorten laurierbomen

U vindt bij ons twee hoofdsoorten laurierbomen: de Prunus laurocerasus, ook wel bekend als laurierkers, en de Prunus lusitanica, de Portugese laurier.

Laurierkers

De laurierkers is een robuuste struik die uitgroeit tot een kleine boom met sterk vertakte opgaande takken vanuit één stam. De bladeren zijn wintergroen en hebben een kenmerkende wasachtige glans. De donkergroene bovenzijde contrasteert mooi met de lichtere onderzijde. Een uniek aspect van de laurierkers is de aangename geur die vrijkomt wanneer je de bladeren tussen je handen wrijft. Witte bloemen sieren de boom in april, gevolgd door kleine zwarte besjes na de bloei.

Portugese laurier

De Portugese laurier, daarentegen, heeft bladeren die kleiner van formaat zijn. Deze bladeren hebben een lancetvorm, met een dof groene tint. De Portugese laurier groeit wat langzamer dan zijn tegenhanger en heeft een meer bescheiden hoogtegroei, waardoor het geschikte keuze is voor diegene die op zoek is naar een compactere boom. Beide soorten gedijen goed is losse, vochthoudende en voedzame grond.

Aanplanten en verzorging van laurierbomen

Bij het aanplanten van laurierbomen is het raadzaam om de eerste drie jaar een boompaal te gebruiken om de stabiliteit te waarborgen, vooral bij blootstelling aan harde wind. Door aanplantgrond te mengen met de bestaande grond wordt een gunstige omgeving gecreëerd voor de boom om goed te wortelen. Regelmatig snoeien, vooral in de vorm van een flinke snoei, kan de groei bevorderen en de vorm van de laurierboom behouden. Voeg organische meststoffen toe voor een optimale voedingstoestand.

Laurierbomen in verschillende vormen

Bij Tuinplant.nl zijn laurierbomen beschikbaar in diverse vormen. Denk aan leibomen die een elegant scherm creëren, laurierbomen op stam voor een opvallende hoogte of de standaard laurierboom in zijn natuurlijke vorm. Deze variatie stelt u in staat om de perfecte laurierboom te kiezen die past bij de stijl en indeling van uw tuin.

Laurierboom kopen bij Tuinplant.nl!

Ook zo’n prachtige laurierboom planten in uw tuin? Bij Tuinplant.nl zit u goed! Ontdek onze groeigarantie: als uw boom na 3 maanden niet aangeslagen is, krijgt u gewoon een nieuwe! En heeft u behoefte aan deskundig advies? Wij staan voor u klaar om u te helpen met tuinontwerpen, aanplanten, tuin aanleggen en het onderhoud. Door onze groene vingers hebben al ruim 3700 tevreden klanten ons gemiddeld een 8.6 bezorgd.

Meer weten over de bezorging en levertijden? Afhankelijk van de grootte en het gewicht heeft u uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Breng ook eens een bezoekje aan ons gezellige tuincentrum in Nunspeet. Samen maken we van uw tuin een groen paradijs!