De prachtige vuurrode bessen van de vuurdoorn

De prachtige vuurrode bessen van de vuurdoorn

Zoekt u een plant om uw schutting of muur mee te bedekken? Denk dan eens aan de vuurdoorn! Deze bladhoudende klimmer wordt tot wel drie meter hoog. De pyracantha bloeit uitbundig in mei-juni met kleine witte bloemetjes. Na de bloei komen de bekende rode, oranje of gele besjes aan de plant. Met de volle trossen vol besjes is de vuurdoorn echt een lust voor het oog! Door de scherpe doorns is het een ideale schuilplek voor vele vogelsoorten.

Wat voor soorten Pyracantha zijn er?

Het verschil van de diverse soorten vuurdoorn zit in de kleur van de bes. De Pyracantha coccinea 'Red Column' heeft bijvoorbeeld rode bessen, de Pyracantha 'Orange charmer' heeft oranje bessen en wilt u gele bessen, dan is er de Pyracantha 'Soleil d'Or'. De Pyracantha 'Golden Charmer' zit een beetje tussenin met oranjegele (gouden) besjes. 

Hoe plant en verzorg ik mijn Vuurdoorn?

Deze winterharde klimplant kan zowel groeien als een haag of als klimplant tegen een muur. Als klimplant moet hij wel geleid worden tegen een muur of hekwerk omdat hij zich niet hecht. Dat brengt wel weer een extra voordeel met zich mee: uw muur of hekwerk blijft intact. Plant de Pyracantha bij voorkeur op een zonnig plekje in doorlatende kalkhoudende grond. Gebruik bij het aanplanten tuinplantengrond. Snoei alleen de verkeerd groeiende takken weg in de zomer na de bloei.

 


Snel en eenvoudig uw vuurdoorn online kopen? Kies bij Tuinplant.nl uit diverse soorten pyracantha. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor klimplantenvoeding en tuinplantengrond. Wilt u meer weten over klimplanten? Bekijk dan ook eens andere blogs over klimplanten of onze video over ons assortiment: