De vlinderstruik, een feest om naar te kijken!

De vlinderstruik, een feest om naar te kijken!

Het bijzondere van de Buddleja is dat hij allerlei vlinders naar uw tuin lokt met een heerlijke geur en mooie kleuren. De vlinders drinken graag het zoete sap uit de rijpe vruchten. Als u dat eenmaal een keer heeft gezien, vergeet u het nooit meer. Echte natuur in uw eigen tuin. Maar ook bijen, hommels en andere insecten komen op deze mooie struik af. De grootste kans om vlinders te spotten is op het midden van een zomerse dag met weinig wind. Een feest om naar te kijken!

Buddleja

Hoe bloeit de Buddleja?

Aan de winterharde struik bloeien grote trossen bloemen van juli tot september. De Buddleja davidii is de meest voorkomende vlinderstruik. De kleuren van deze kegelvormige bloemaren zijn er in allerlei tinten paars, maar ook in wit en roze. Er is een hybride soort op de markt met oranje bloemen: de Buddleja weyeriana. De Buddleja Flower Power heeft een bonte mix van drie kleuren. Een onbestoven bloem heeft een geel hartje dat goed zichtbaar is voor insecten. Na bestuiving kleurt het hartje rood, een kleur die insecten slecht kunnen zien. Dat is weer slim geregeld door de natuur!

Buddleja

Hoe plant en verzorg ik mijn vlinderstruik?

Plant uw vrolijke heester op een zonnige plek met een redelijk vochtige bodem. Gebruik wat tuinplantengrond bij het aanplanten, zodat de struik mooi kan groeien. Vlinderstruiken zijn winterhard en kunnen tot -15 graden goed verdragen. Snoei de Buddleja ieder voorjaar in april tot 50 cm boven de grond. Zo kan de struik meer bloeitakken vormen. En zo komen er nog meer vlinders in uw tuin.

 

U kunt bij Tuinplant.nl kiezen uit meer dan 20 soorten vlinderstruiken. U kunt de Buddleja mooi combineren met bijvoorbeeld Echinacea, Lavendel of siergrassen. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor aanplantgrond en organische mest. Wilt u meer weten over planten voor vlinders en bijen? Lees onze andere diervriendelijke blogs of bekijk eens onze video over het planten van de struik.