Facebook Pixel

Top 10 groenblijvende heesters

January 7, 2018

Groenblijvende heesters zorgen ervoor dat uw tuin in de wintermaanden zijn glans niet verliest. Ze zijn eigenlijk een must voor iedere tuinliefhebber. Hoewel sommige andere planten 'tijdelijk' blad verliezen om in de lente terug te keren, zorgen deze bladhoudende struiken voor wat kleur. Daarnaast zijn ze vaak ook nog makkelijk te onderhouden, een ideale basis voor een tuin die alle seizoenen mooi blijft!

1. Amerikaanse sering
Op de eerste plaats de favoriet bij velen, de Ceanothus met prachtige blauw/paarse bloemen in de zomer en zolang de vorst niet te streng is ook mooi in de winter. Bijvoorbeeld de Ceanothus impressus 'Victoria'.

2. Rhododendron
Bijna in iedere (grotere) tuin wel te vinden, de rhododendron. Ook in de winter een plaatje, met soms zelfs al knoppen in de winter. Bloeit in april of mei met prachtige bloemen in kleur naar keuze. Bijvoorbeeld de mooie witte Rhododendron 'Cunningham's White.

3. Bamboe
De bekendste bamboe is de Fargesia, zeer winterhard en niet woekerend. Met de dunne halmen en het fijne blad van mooie sierwaarde in de tuin. Bijvoorbeeld als erfafscheiding of bij de vijver. Bamboe kan wel tot 3 meter hoog worden, bijvoorbeeld de Fargesia murielae 'Super Jumbo'.

4. Dwergmispel
De Cotoneaster is een leuke winterharde heester die in het voorjaar met kleine bloemetjes bloeit, waarna er rode besjes volgen. De cotoneaster is in allerlei hoogtes verkrijgbaar. De Cotoneaster salicifolius 'Willeke' is wat groter en daarmee mooi als solitair of achterin de border.

5. Groenblijvende sneeuwbal
De Viburnum is op z'n mooist in de winter en is leuk te plaatsen in een border, maar ook als solitair. Denk bijvoorbeeld eens aan de viburnum op stam, heel decoratief! De wintergroene sneeuwbal bloeit in de winter met schermen vol kleine zachtroze bloemetjes, een heel mooi gezicht. Bijvoorbeeld de bekende Viburnum tinus.

6. Camellia
De camellia japonica bloeit vaak al vroeg, soms zelfs al in januari of februari, zoals de Camelia japonica 'Debbie'. Deze wintergroene heester staat bekend om haar prachtige, geurende bloemen die wat weg hebben van rozen. Met het donkergroene, glanzende blad het hele jaar van waarde in uw tuin!


7. Skimmia
De Skimmia japonica is een compacte, groenblijvende heester met allerlei bolletjes die vaak rood zijn. Uit deze bolletjes komen in het voorjaar witte bloemetjes. het leuke van de Skimmia reevesiana is dat er in najaar ook besjes aan komen.

8. Hulst
De Ilex is een heel decoratieve en bladhoudende heester. Rond de wintertijd komen er talloze rode besjes aan deze plant. Dat steekt prachtig af tegen het groene of bonte glanzende blad. Bijvoorbeeld de Ilex aquifolium 'J.C. van Tol' met prachtig donkergroen gekarteld blad en rode besjes.

9. Bergthee
De Gaultheria is een klein, winterhard struikje dat niet groter wordt dan 20 cm. Daarmee is deze heester ook erg geschikt als bodembedekker. In de winter komen er witte of rode besjes aan. Het leuke van de Gaultheria miqueliana 'Very Berry' is dat er talloze karakteristieke rode besjes aan komen.

10. Mahoniestruik
De Mahonia is een zeer sterke en groenblijvende heester met lange bladeren. In de herfst en winter kleurt dit blad mooi bronsrood. Na de bloei met prachtige gele, geurende bloemen komen er blauwzwarte besjes aan de plant. Hier komen graag vogels op af! De Mahonia media 'Charity' bloeit in de maanden januari, februari en maart en is daarmee ook nog eens een hele leuke winterplant!

Snel en eenvoudig uw groenblijvende heester online bestellen? Kies bij Tuinplant.nl uit allerlei soorten wintergroene struiken. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor siertuinmest en tuinplantengrond. Meer weten over bladhoudende heesters? Bekijk onze infopagina of bekijk onze video over het planten van heesters.


Tuinplant.nl: niet zomaar een webshop

Met een online assortiment van meer dan 10.000 soorten tuinplanten, kunt u bij Tuinplant.nl altijd vinden wat u zoekt! Shop uw vaste planten, bomen, heesters, fruitplanten en haagplanten met de scherpste prijs-kwaliteit verhouding eenvoudig online. We bezorgen door heel Nederland en België. Onze levertijd is Pakket2-5 werkdagen of Transport 5-10 werkdagen.

Zelf uw bestelling afhalen kan ook bij de Tuinplantenwinkels op de Veluwe, vlakbij de A1 of A28. De winkels hebben een geheel eigen & gevarieerd assortiment aan tuinplanten en bomen.

Tuinadvies? U kunt ook bij ons terecht voor een deskundig tuinontwerp of gratis beplantingsplan

Tuinontwerp

Tuinontwerp

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie

Aanplant & onderhoud

Aanplant & onderhoud

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie