Wat zijn nou eigenlijk vaste planten?

Wat zijn nou eigenlijk vaste planten?

Het lijkt vaak alsof ze dood gaan in de winter, maar vanaf het voorjaar verrassen ze u met hun prachtige, grotere bloei. Vaste planten blijven meestal ondergronds leven, maar sterven boven de grond af. Wanneer ze weer gaan bloeien, komen ze mooier en sterker tevoorschijn. Dat maakt het ook nooit saai, want ieder jaar kan uw tuin er weer anders uit zien. Een vaste plant is altijd meerjarig, u heeft er dus een aantal jaren plezier van deze versierders!

Waarom vaste planten aanschaffen?
Hoewel ze maar een paar weken bloeien, is het de belangrijkste plantengroep in uw tuin. U kunt voor zelfs voor elke maand een andere plant uitzoeken. Zo bent u het hele jaar verzekerd van een feestelijke tuin. Geen andere plant kan tippen aan de dynamiek van de vaste plant. Ook is het assortiment enorm groot en elk jaar komen er nog steeds nieuwe soorten bij.

Soorten vaste planten
Wanneer u een vaste plant gaat uitzoeken, heeft u allerlei keuzes. Er is voor ieder wat wils! Moet het plantje bladhoudend en groenblijvend zijn? Denk dan eens aan de Maagdenpalm of vlambloem. Of wilt u een bodembedekkende vaste plant, zoals de mansoor? Zoekt u een mooi grassoort? Lampenpoetsersgras en zwenkgras zijn zeer populaire planten. En Kerstroos is bijvoorbeeld een mooie winterbloeier.

 

U kunt uw vaste planten eenvoudig kopen. U kunt bij Tuinplant.nl kiezen uit meer dan 2000 soorten vaste planten. Dat is het grootste online aanbod vaste planten in Nederland! Vraag ons gerust om advies. Wilt u meer informatie over vaste planten? Bekijk onze vaste planten, lees onze andere blogs over vaste planten of bekijk eens onze video met handige tips over het planten van vaste planten.