De Viburnum is er in alle soorten en maten

De Viburnum is er in alle soorten en maten

De Sneeuwbal of Gelderse roos is een late bloeier met grote schermen vol witte tot rode bloemetjes. Deze bekende groenblijvende heester heeft gelaagde takken en donkergroen blad en wordt zo’n 150 cm hoog. De bloeiperiode is soms het hele jaar. In de winter na de bloei ontstaan diepblauwe bessen aan de winterharde struik, dat maakt het ook een mooie aanwinst voor uw wintertuin. Niet voor niets een geliefde plant bij velen dus!

Verschillende soorten Viburnum

De Viburnum is er in alle soorten en maten. De belangrijkste verschillen zitten vaak in de kleur. Van de bloem- , bloemknop of de steeltjes daar naartoe. Bij de Viburnum tinus 'Ladybird', de Viburnum tinus 'Eve Price', de Viburnum tinus 'Gwenlian' en de Viburnum tinus 'Spirit' verschijnen er kleine, witte bloemetjes uit zachtroze knopjes. Bij de Viburnum tinus 'Lisa Rose' verschijnen er in augustus talloze, felroze bloemknopjes in grote schermen. Vanaf oktober tot april bloeien er witte, geurende bloemetjes. Er is 1 soort die geen blauwe maar rode bessen heeft, namelijk de Viburnum tinus 'Pragense'. De bloeiperiode van de Pragense valt in mei en juni. Er verschijnen dan kleine, witte bloemetjes in bolvormige schermen. 

Planten van de sneeuwbal

Plant de groenblijvende sneeuwbal op een zonnig plekje en gebruik bij het planten Tuinplantengrond. De viburnum tinus is in vele maten ook op stam verkrijgbaar en vormt door regelmatige snoei een donkere dichte bol, die tijdens de bloei vergeven is van de bloemen. De Viburnum is echt een aanwinst voor iedere tuin!

 

Snel en eenvoudig uw sneeuwbal online kopen? Kies bij Tuinplant.nl uit bijna 50 soorten Viburnum. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor tuinplantengrond en siertuinmest. Meer weten over heesters en struiken? Bekijk onze video over het planten van heesters: