Top 5 heesters met bessen

Top 5 heesters met bessen

Heesters met bessen, ze vallen direct op! Ze zijn een vrolijk cadeau na de uitbundig en kleurrijke zomer. En naast de herfstbloeiers en winterbloeiers nemen besdragende heesters ook kleur mee in de tuin. Wat is een tuin in de herfst en winter zonder kleurrijke bessen? En het is ook diervriendelijk; vogels, egels en andere dieren genieten er gezellig van mee. We hebben 5 prachtige bessenplanten voor u op een rijtje gezet.

Sneeuwbes (Symphoricarpos)
Deze dichtvertakte heester kunt u ook prima gebruiken als haag. De Sneeuwbes wordt zo'n 75-200 cm hoog, afhankelijk van de soort en is nu ook verkrijgbaar met kale wortel. De Symphoricarpos Doorenbosii 'Magic Berry’ heeft leuke roze bessen en krijgt roder blad in de herfst.

Bergthee (Gaultheria)
De Gaultheria is een leuk laagblijvend heestertje waarbij in de zomer kleine witte bloemetjes bloeien. Deze zeer winterharde en groenblijvende plant heeft witte of rode besjes in het najaar tot aan de kerst, en dient zich ook leuk als kerstversiering!

Zuurbes (Berberis)
Deze prachtige haagplant bloeit in de zomer met gele bloemen. In het najaar volgen de rode of blauwe bessen. De Berberis stenophylla is een speelse struik met blauwe bessen in de herfst.

Parelbes (Pernettya)
De Pernettya is een leuke, dichtvertakte heester die ook goed functioneert als bodembedekker. Het plantje kan heel goed in de schaduw staan. De Pernettya mucronata ‘Rosea’ heeft opvallende knalroze besjes.

Hertshooi (Hypericum)
Deze struik draagt in het najaar leuke bessen, die per soort verschillende kleuren kunnen hebben. De Hypericum inodorum 'Magical White' krijgt eerst witte bessen die vervolgens rood worden.

Daarnaast kennen we natuurlijk de hulst, skimmia, vlierbes en callicarpa. En zo zijn er nog veel meer leuke besheesters. Ook leuk, geef zo'n heestertje eens cadeau! Bijvoorbeeld aan uw schoonmoeder. De meeste besplanten staan vaak ook heel leuk in een mand of pot. Neem gerust contact op voor advies.

Koop uw heester met bessen eenvoudig online bij Tuinplant.nl. Tot half april kunt u o.a. de zuurbes en sneeuwbes met kale wortel of kluit aanschaffen. Dat is voordeliger en zorgt daarbij voor betere worteling. Wilt u uw hele tuin (opnieuw) aanleggen? Neem dan contact op voor een vakkundig tuinontwerp of beplantingsplan.

Meer weten? Kijk eens op onze pagina over heesters of bekijk onderstaande video over het planten van heesters: