​Top 10 mooie bloeiende winterstruiken

​Top 10 mooie bloeiende winterstruiken

U kunt ze nu nog gerust planten, struiken die de komende maanden hun schoonheid laten zien. Struiken die bloeien in de winter of met mooi blad uw tuin versieren. Zo blijft uw tuin de hele winter een plezier om naar te kijken.

Mahoniestruik

In de late herfst en in de winter verkleurt het blad van de Mahonia media ‘Charity’ bronsrood. Vanaf januari bloeit deze mahoniestruik met gele, geurende bloemen in rechtopstaande trossen. Deze zeer winterharde struik heeft donkergroen blad wat prachtig contrasteert met de gele bloemen.

Mahonia 'Charity'

Sarcacocca

De Sarcococca hookeriana is een compacte heester met glanzend groen blad. Vanaf december bloeien er kleine witte bloemetjes die een heerlijke, honingzoete geur verspreiden. Daarna verschijnen er kleine zwarte besjes.

Sarcocca hookeriana

Sneeuwbal

De Viburnum tinus ‘Lisa Rose’ heeft vanaf augustus talloze, felroze bloemkopjes waaruit van oktober tot april witte geurende bloemetjes. Daarna komen de diepblauwe bessen. Deze sneeuwbal is het hele jaar een kleurrijke aanwinst en bovendien winterhard en wintergroen.

Viburnum 'Lisa rose'

Skimmia

De Skimmia japonica ‘Godrie’s Little Dwarf’ deze plant heeft vanaf september wit groene bloemknoppen daarna bloeit deze met witte bloemetjes. De heester blijft compact en wordt ongeveer 40 cm. In combinatie met een rode Skimmia zoals de Skimmia 'Marlot' heeft u de hele winter een mooie blikvanger.

Skimmia  japonica ‘Godrie’s little dwarf’

Druifheide

Het blad van de Leucothoe axillaris 'Zeblid' verkleurt van prachtig rood in de winter naar brons in het voorjaar en groen in de zomer. Er komen kleine witte bloemetje aan in mei, juni. De verkleuringen van het blad zijn nog mooier wanneer deze langer in de zon staat.

Leucothoe 'Zeblid'

Toverhazelaar

De Hamamelis intermedia ‘Arnold Promise’ is een mooie aanwinst voor uw wintertuin. Het groene blad kleurt oranje rood in de herfst en valt dan af. Op de kale takken van de toverhazelaar bloeien de lichtgele, spinachtige bloemen die heerlijk geuren. Een mooie winterharde tuinplant met een kleurrijke bloei in de winter.

Hamamelis 'Arnold promise'

Hulst

Hoewel de Ilex verticillata in het voorjaar bloeit is het ook in de winter een decoratieve en opvallende plant. Met de knalrode besjes op kale takken is dit een echte eye-catcher!

Ilex verticillata

Japanse esdoorn

Er zijn meerdere soorten van de Japanse esdoorn waaronder de Acer palmatum ‘Fireglow’ deze verkleurt door het jaar heen verschillende tinten rood. Het is een bladverliezende grote struik tot kleine boom. 

Acer 'Fireglow'

Rhododendron

De dwergrhododendron ‘Scarlet wonder’ is een prachtig klein struikje dat de hele winter mooi groen blijft. Deze struik bloeit in het voorjaar een prachtige kleur rood, de rhododendron een mooie sierwaarde het hele jaar door.

Rhododendron 'Scarlet wonder'

Winterjasmijn

Hoewel deze heester eigenlijk een klimplant is, is het toch de moeite waard hem op te nemen in dit lijstje. Van december tot februari bloeit de Jasminum nudiflorum met kleine, knalgele bloemen. De bloemen zitten aan kale takken waardoor ze extra opvallen!

Jasminum nudiflorum

Snel en eenvoudig uw winterbloeiende heesters online kopen? Kies bij Tuinplant.nl uit een groot assortiment groenblijvende planten. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor aanplantgrond en organische mest. Meer weten over winterbloeiers? Bekijk onze tuintips of onze video over het planten van sierheesters.