Top 10 bomen op stam voor de kleine tuin

Top 10 bomen op stam voor de kleine tuin

Top 10 boompjes op stam

Kan dat, een boom op het terras, in de voortuin of zelfs op het balkon? Ja dat kan zeker! Er zijn veel kleinere bomen en boompjes op stam die uitstekend in kleinere tuinen kunnen. Een boom hoeft namelijk niet veel ruimte in te nemen. En een boom op stam of bolboom is een mooie decoratieve aanwinst voor iedere tuin. Bijvoorbeeld deze tien mooie bomen op stam:

Catalpa op stam

De Trompetboom op stam is een bladverliezend boompje met kenmerkende grote hartvormige bladeren. De Bolcatalpa Nana heeft prachtig groen blad. Verkrijgbaar in diverse stamhoogtes en maten.

Sierkers op stam

De Japanse sierkers is een indrukwekkende bloeier in het voorjaar. De sierkers op stam is een mooie bladverliezende boom op stam. De Prunus op stam Kanzan bijvoorbeeld, bloeit donkerroze in het voorjaar, het blad kleurt van brons naar groen.

Amberboom op stam

De Liquidambar op stam heeft een prachtige stam met kurklijsten. In de herfst is de amberboom op z'n mooist met geel tot rood blad. De Liquidambar 'Gum Ball' op stam houdt zijn blad wat langer vast dan zijn soortgenoten.

Notenboom op stam

De Ginkgo biloba op stam heeft een mooie uitwaaierende kroon. Het blad is ook waaiervormig en donkergroen. In de herfst verkleurt het blad van het bolboompje naar oranje of felgeel. De Ginkgo biloba 'Mariken' bijvoorbeeld is zeer winterhard.

Acer op stam

De Bolesdoorn is verkrijgbaar met verschillende kleuren blad. Het blad van de Acer is het meest kenmerkend, het kleurt prachtig geel,oranje of rood in de herfst. Bijvoorbeeld de compacte bolesdoorn Acer Globosum.

Portugese laurier op stam

De laurierboom op stam is favoriet bij velen. Het donkergroene blad blijft het hele jaar. De Prunus 'Angustifolia' op stam heeft kleinere bladeren en een compactere vorm. Ideaal voor een voortuin bijvoorbeeld!

Glansmispel op stam

De groenblijvende Photinia op stam geeft het hele jaar plezier. In het voorjaar verschijnen er geurige bloemschermen en het jonge blad is soms roze of rood, waarna het groen kleurt. Zeer decoratief! De Photinia Red Robin op stam heeft prachtig rood nieuw blad, waarna het groen kleurt, een prachtig gezicht!

Treurwilg op stam

Van maart tot mei verschijnen er geelgrijze katjes aan de katjeswilg op stam. De mooie slanke treurwilg Salix 'Kilmarnock' op stam geeft ook in de winter een prachtig silhouet.

Olijfboom op stam

De olijfboom op stam is een echte exotische boom, maar wel winterhard. Dat maakt hem ook zeer geschikt voor ons klimaat. En een echte terras of kuipplant! Denkt u vast in, zittend op het terras in het lentezonnetje bij deze olijfboom met een koel drankje. Bijvoorbeeld de Olea europaea op stam.

Vijgenboom op stam

Ook de vijgenboom op stam kan geweldig op het terras. De Figus Carica zorgt voor die echte Mediterrane uitstraling aan uw tuin of terras. De Figus op stam kan trouwens ook prima op een balkon, heerlijk in de zon!

 

Plant een boom op stam altijd met boompalen en gebruik aanplantgrond. Combineer met een mooie groenblijvende bodembedekker of siergras. Wilt u toch wat kleiners? We hebben ook een aantal planten op stam, dat zijn meestal bloeiende heesters. Zoals de Roos op stam (Stamroos), sering op stam, magnolia op stam of hibiscus op stam. De Viburnum op stam is momenteel nog in bloei en kan ook uitgroeien tot een klein boompje. Meer weten? Lees ook eens onze blog over bloeiende planten op stam. Bekijk ook eens onderstaande video over het aanplanten van bomen op stam. Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar.