5 tips om uw kerstboom mooi te houden

5 tips om uw kerstboom mooi te houden

Hoe hou je de kerstboom mooi?


Bent u al in de kerststemming? Nu sinterklaas weer voorbij is wordt het tijd voor het aanschaffen en optuigen van de kerstboom! Maar hoe zorgt u ervoor dat de boom tot in januari mooi blijft? Tuinplant.nl geeft u een aantal tips om de kerstboom gezond en groen te houden.


Tip 1 Koop een kerstboom met kluit

Moet de boom een aantal weken staan? Koop dan geen afgezaagde boom, maar een met kluit. Zonder kluit neemt de boom minder water op. Wanneer de groene naalden afvallen, weet u dat de boom is uitgedroogd.


Tip 2 Zoek een goede boom uit

Schaf een kwaliteitsvolle, mooie en goed gevulde kerstboom aan. Lees meer over alle soorten kerstbomen in onze blog: 'Welke kerstboom kiest u?'


Tip 3 Laat de kerstboom een nachtje buiten slapen

Haal de boom na aanschaf niet direct naar binnen, maar laat hem een nachtje buiten staan op een beschutte plaats. Bijvoorbeeld in de schuur of garage. Plant de kerstboom de volgende dag in een voldoende vochtige pot. En geef hem geregeld water.


Tip 4 Onder de juiste omstandigheden...

Zet de kerstboom op een licht plekje, maar niet direct in de zon. Zet hem niet op de tocht of direct naast de verwarming, want zo droogt hij snel uit.


Tip 5 Wees zuinig met nepsneeuw

Wees voorzichtig met nepsneeuw op de kerstboom. Dit chemische spul is schadelijk voor de boom en zorgt voor sneller uitval van de naalden. U kunt bijvoorbeeld ook wat kerstsneeuw op de ramen sprayen of andere kerstdecoratie kiezen.Kom eens een kijkje nemen in ons tuincentrum en neem uw kerstboom naar keuze direct mee. Komt u er niet uit? Vraag ons gerust om advies.