De stokroos, prachtige vlinderlokker

De stokroos, prachtige vlinderlokker

De Stokroos (Alcea Rosea) is een vaste plant die vanaf juli tot ver in het najaar bloeit met mooie gevulde bloemen. De bloemen trekken veel vlinders en bijen aan. Met de prachtige gekleurde bloemen een mooie plant voor achterin de border!

 

Hoe bloeit de Alcea Rosea?

Vanaf juli tot en met september bloeit de stokroos met bloemen die meerdere bloemblaadjes over elkaar liggen. Daarom lijken de bloemen ook wel wat op rozen. De zomerbloeier kan tot wel 2 meter hoog worden. Na twee jaar is de plant uitgebloeid, maar door de zaden kan de Alcea Rosea zich wel voortplanten. In het najaar laat de plant de schijfvormige zaden uit elkaar vallen, waardoor er vanzelf nieuwe planten zullen ontstaan.

Waar plant je stokrozen?

Van de stoeprand tot achterin de border, alleenstaand of tegen een lelijke muur of schutting. De stokroos zal het goed doen, zolang de plant voldoende vocht en beschutting krijgt. Ook heeft de vaste plant voldoende zonlicht nodig om te bloeien. Zorg voor een goed begin met tuinplantengrond bij het aanplanten. Snoeien kan aan het einde van de winter tot 20 cm boven de grond.

Uw stokrozen online bestellen? Bestel uw vaste planten eenvoudig online bij Tuinplant.nl. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor siertuinmest en aanplantengrond. Of bekijk onze video over het planten van vaste planten: