Sierappel, appeltjes tot in de winter

Sierappel, appeltjes tot in de winter

De appeltjes van de sierappel zijn kleiner en vaak feller van kleur dan die van de gewone appelboom. Hoewel ze eetbaar zijn, zijn ze wat minder lekker dan de appels die we ook in de supermarkt vinden. De naam sierappel zegt het eigenlijk al, de appeltjes zijn er vooral voor de sier. Daarnaast blijven de appeltjes tot aan de winter hangen en zorgen ze in het donkere, koude seizoen voor wat kleur in de tuin.

Hoe bloeit de sierappel?
In het voorjaar bloeit de sierappel prachtig met roze knoppen, waaruit prachtige witte of witroze bloemen tevoorschijn komen. In de herfst verandert het blad naar herfsttinten en komen ook de kleine, gekleurde appeltjes aan de boom. De appels blijven tot aan de winter hangen.

Hoe snoei je de sierappel?
Zorg voor een goede snoei, vooral aan de bovenkant, zodat er niet een te volle kroon ontstaat. Snoei met aandacht en in vorm.

Waar plant je de sierappel?
Plant het boompje op een plekje half of helemaal in de zon, maar wel wat beschut. En gebruik bij het planten een boompaal en aanplantgrond. De plant stelt verder weinig eisen.

Via Tuinplant.nl kunt u eenvoudig de sierappel bestellen. Kies bij ons uit 9 soorten sierappels in verschillende kleuren. Wilt u gratis tuinadvies? Maak een afspraak voor een deskundig beplantingsplan. Lees meer over appelbomen of bekijk onderstaand filmpje over het planten van fruitbomen: