De bijzondere Salie met haar golvende paarse pluimen

De bijzondere Salie met haar golvende paarse pluimen

Salvia is een kruidachtige vaste plant met lange, paarse pluimen die meegolven met de wind. Een bijzonder plantje om meerdere redenen. Zo is het een genezende plant (Salvare betekent ook genezen) die veel wordt gebruikt als natuurlijk medicijn. Of geniet van de rijke smaak en gezonde werking door het kruid in gerechten gebruiken of thee van te zetten. Met de Salie in uw tuin wordt het heel gezellig. Honingbijen, vlinders en libellen komen af op de vele nectar die deze plant produceert.

Hoe bloeit de Salvia nemorosa?
De halfheester wordt zo’n 50-70 cm hoog en bloeit in de zomermaanden met kleine, vaak paarse bloemetjes. Nog een bijzondere eigenschap aan de salie is de vierkante steel, die we niet vaak zien. Daaraan groeit een groengrijs, soms paarsachtig vilten blad.

Plant zo’n 9 Salie planten per vierkante meter. Salie houdt van een kalkrijke, goed gedraineerde grond, gebruik daarom bij het planten ook wat Tuinplantengrond. De geurende, kruidenplant past goed in een mixed border van vaste planten. Of in een pot, zelfs binnen in de vensterbank. Als u hem maar in de zon zet. Snoei Salvia regelmatig en dek het af bij vorst om lang van dit bijzondere plantje te genieten.

U kunt salie eenvoudig kopen. U kunt bij Tuinplant.nl kiezen uit meerdere soorten Salvia's. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor tuinplantengrond en siertuinmest. Wilt u meer weten over kruidenplanten? Bekijk andere blogs over moestuinplanten, ons assortiment kruidenplanten of onze video op YouTube over het planten van kruidenplanten.