Prachtriet, aantrekkelijk en hoog groeiend siergras

Prachtriet, aantrekkelijk en hoog groeiend siergras

De winterharde Miscanthus sinensus is een aantrekkelijk, hoog groeiend siergras. Deze vaste plant kent veel soorten, dus er is voor iedere smaak en iedere situatie wel iets passends. Het prettige van dit elegante gras, is dat het niet woekert. Prachtriet groeit maximaal zo’n 200 cm hoog. Wist u dat de plant ook wel eens Chinees prachtriet genoemd wordt? Dit komt omdat het siergras oorspronkelijk uit Azië en Afrika afkomstig is.

Hoe bloeit de Miscanthus sinensus?
Naast de elegante, rietachtige, smalle stengels heeft het Prachtriet prachtige opgaande pluimen. In de bloei kleuren deze eerst crèmewit of roodgoud en daarna zilvergrijs. De bloei is wat later in de zomer, in augustus of september. Omdat deze nog even doorgaat bent u gegarandeerd van een mooie bodembedekker tot aan de winter toe. De tuinplant staat prachtig bij een vijver of in een rotstuin, maar kan ook zeker uw border van sierwaarde voorzien.

Hoe plant en snoei ik prachtriet?
Plant uw Miscanthus sinensus in de zon of half schaduw in een goed doorlatende grond. Gebruik bij voorkeur tuinplantengrond. Hoewel dit stevige siergras zeer winterhard is, sterft de bovenkant af in de winter. Knip de plant daarom in het voorjaar (eind maart/begin april) weer helemaal terug tot aan de grond. Het prachtige riet loopt vanzelf weer uit.

U kunt de Miscanthus sinensus eenvoudig online kopen. Tuinplant.nl heeft meer dan 30 soorten Prachtriet in het assortiment. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor tuinplantengrond. Wilt u meer tips over siergras? Bekijk onze video op YouTube over het planten van siergrassen.