Facebook Pixel

Planten tegen muggen

August 19, 2022

De 10 beste anti-mug planten

 

Klaar met dat gezoem om u heen en die jeukende bultjes? Plant de volgende anti-mug planten in de tuin en u zult gegarandeerd minder last hebben van muggen. Of pluk een paar blaadjes en wrijf de geur op je huid en leg ze op je nachtkastje. Dat scheelt ook weer chemische middeltjes en is beter voor de natuur. Dit zijn de meest efficiënte tuinplanten om muggen op afstand te houden.

 

Kattenkruid

Kattenkruid

Hoewel katten er dol op zijn, hebben muggen er een hekel aan. Dat komt goed uit voor de kattenliefhebbers! Nepeta groeit als een pol over de grond heen en is een ideale bodembedekker. Deze plant zorgt trouwens wel voor wat gezoem, want bijen en vlinders zijn er gek op!

Rozemarijn

De heerlijke geur en smaak van rozemarijn gebruiken we graag in de keuken. Maar muggen moeten niets van dit kruidenplantje hebben. Rosmarinus officinalis groeit het best op een zonnig en droog plekje. Naast één keer snoeien heeft het niet veel aandacht nodig. In de zomer verschijnen leuke paarsblauwe bloemetjes.

Citroenmelisse

Dit vaste kruidenplantje ruikt sterk naar citroen en houdt de mug daarmee op veilige afstand. De Melissa officinalis trekt wel bijen aan en heeft frisgroen blad. Mooi om te zien. En leuk om te weten: je kan ook thee trekken van deze plant.
Monarda

Bergamotplant 

Ook de Monarda heeft een frisse citrus-achtige geur. Ook al trekt de Bergamotplant bijen en vlinders aan, muggen moeten er niets van hebben. De bloemen van deze vaste plant herken je aan de sprieterige lipbloemen. 

Geranium

Blijf maar mooi achter de geraniums zitten, want muggen vinden de geur van deze prachtige bloemen verschrikkelijk. Geraniums kunnen leuk in bakken voor het raam, maar ook prima in de border. De echte geranium is een vaste plant, die elk jaar terug komt.

Munt

Net als bij de vorige kruidenplanten, is de sterke geur van munt een reden om ver weg te blijven voor de muggen. Deze winterharde Mentha Spicata bloeit in de late zomer met kleine violette bloemetjes. En - maar dat weet u vast al - heerlijk om thee van te maken.

Lavendel

Deze populaire vaste plant trekt veel vlinders en bijen aan, maar muggen moeten er niets van hebben. De lavendel bloeit in de zomermaanden met prachtige paarse of blauwe bloemetjes en ruikt heerlijk!

Eucalyptus

Zet een eucalyptus in de tuin en de muggen vertrekken door naar de buren. Of pluk een blad, wrijf er even over en leg het naast het bed. Het mooie van de eucalyptus is het zilverblauwe blad dat langzaam verkleurt naar blauwgroen. De Eucalyptus is winterhard en groeit snel.

Vlier

Ook de vlierbes jaagt met zijn geur de muggen weg. Begin zomer bloeien er aan deze boom of heester grote witte, bloemen. Daarna komen de glimmende zwarte vruchten. De Sambucus kan tot wel 500 cm hoog worden.

Walnoot

Plant de walnoot onder het slaapkamerraam en de muggen blijven wel weg. Staat hij wat verder in de tuin? Geen probleem, pluk gewoon wat blad van de boom en leg dit op het nachtkastje. De Juglia regia is niet zo geschikt voor de kleinere tuin, maar is wel één van de beste muggenverjagers.

 

Let er verder op dat u zo min mogelijk stilstaand water in de tuin heeft of ververs het regelmatig. U kunt uw muggenwerende planten eenvoudig online bestellen bij Tuinplant.nl. Lees ook eens onze blogs: Kruidentuin en De heerlijk geurende Monarda. Neem gerust contact op voor advies of een gratis beplantingsplan.

 

Tuinplant.nl: niet zomaar een webshop

Met een online assortiment van meer dan 10.000 soorten tuinplanten, kunt u bij Tuinplant.nl altijd vinden wat u zoekt! Shop uw vaste planten, bomen, heesters, fruitplanten en haagplanten met de scherpste prijs-kwaliteit verhouding eenvoudig online. We bezorgen door heel Nederland en België. Onze levertijd is Pakket2-5 werkdagen of Transport 5-10 werkdagen.

Zelf uw bestelling afhalen kan ook bij de Tuinplantenwinkels op de Veluwe, vlakbij de A1 of A28. De winkels hebben een geheel eigen & gevarieerd assortiment aan tuinplanten en bomen.

Tuinadvies? U kunt ook bij ons terecht voor een gratis beplantingsplan

Tuinontwerp

Tuinontwerp

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie

Aanplant & onderhoud

Aanplant & onderhoud

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinplant.nl kan u helpen bij een tuinontwerp. Afhankelijk van uw wensen en grootte van uw tuin kan dit op ons bedrijf gedaan worden of bij u thuis.

Meer informatie