5 redenen om te planten in het najaar!

5 redenen om te planten in het najaar!

Hebben uw planten de droogte en hitte van de zomer niet overleefd? Wacht dan niet tot het voorjaar, maar ga nu aan de slag. Het najaar is, als u het aan ons vraagt, een prachtseizoen om te planten! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit juist het seizoen om de tuinhandschoenen uit de kast te halen. Dit najaar is de tijd om uw dode planten en bomen te vervangen. En wij geven u 5 redenen waarom!

1. Sterkere planten en bomen

Door in het najaar te planten, kunnen de planten en bomen goed wennen aan hun nieuwe standplaats. Zo gaan ze sterk het voorjaar en de zomer in. Daarnaast zijn ze zo goed doorworteld in de tuin, dat ze geen opstart fase meer nodig hebben om te bloeien in het voorjaar.

2. Uitbundigere bloei in het voorjaar

Dat brengt ons bij het volgende argument. Door de goede basis die de planten al vroeg kunnen leggen, kunnen ze al hun energie gebruiken om uitbundig te bloeien en te groeien in het voorjaar. En daar kunnen we weer extra van genieten in het lentezonnetje.

3. U spaart geld uit

Een extreem koude winter of een droge en hete zomer, uw planten zijn er veel beter tegen bestand wanneer u ze in het najaar plant. Dat scheelt weer nieuwe planten kopen! En wist u dat u een aantal planten en bomen vanaf half oktober met kale wortel of kluit kunt aanschaffen? Dat scheelt flink in de prijs.

4. Het weer helpt mee

Het is een misvatting dat het voorjaar het seizoen zou zijn om aan de slag te gaan in de tuin. Het najaar heeft veel meer voordelen! Door het seizoen en het koelere weer vallen de sapstromen van de planten en bomen stil, maar de wortels zijn nog wel actief: de ideale omstandigheden voor aanplant en verplant. Daarbij valt er in het najaar relatief meer regen.

5. De najaarstuin krijgt meer kleur

In het najaar en in de winter kan de tuin een saaie, bruine boel worden. Maar dat hoeft niet. Plant in het najaar verse planten en geniet van de kleuren die ze meebrengen. En de herfst- en wintertuin kan wel wat kleur en sfeer gebruiken!

Bestel uw tuinplanten nu eenvoudig online bij Tuinplant.nl en geniet van het tuinieren in het najaar. Kijk ook eens bij onze najaarsbloeiers of kleurende bomen om uw herfsttuin om te fleuren. Vraag ons gerust om advies of laat een tuinontwerp of beplantingsplan opstellen.