Decoratieve paastakken uit eigen tuin

Decoratieve paastakken uit eigen tuin

Naast het Christelijke feest, is Pasen ook het teken dat het voorjaar in is gegaan. We zien narcissen, diverse bloesem en natuurlijk paaseieren. Speciaal met Pasen is het erg decoratief om takken uit eigen tuin in een vaas te zetten. Zeker als er knoppen, katjes of bloemen aanzitten. Nog leuker is het om zo'n tak aan te kleden met zelfgemaakte versiersels. Maar zelfs als u geen crea-bea bent, heeft u al een prachtig kunstwerk door simpelweg wat diverse takken te combineren in een vaas.

Paastakken van welke boom?
De meestgebruikte paastak komt van de wilgen (Salix). De wilgenboom kent decoratieve krullende takken of takken met katjes er aan. Maar ook een tak van de Forsythia is prachtig, zeker als deze in bloei staat met prachtige gele bloemen. Dat vrolijkt uw huis gelijk op! De hazelaar mag niet ontbreken in dit lijstje. In het bijzonder de kronkelhazelaar met de speelse, gedraaide stevige takken en gele katjes. De Magnolia is ook erg leuk, wanneer er knoppen aan zitten die al voorzichtig openbloeien. Een prachtig gezicht! Of geef er een Japans tintje aan met een bloeiende tak van de Japanse sierkers

Welke paastakken heeft u in de vaas gezet? Laat het ons weten en deel het op onze social media!

Heeft u deze planten en bomen niet in de tuin staan? Kijk eens rond of u een andere mooie tak vindt. Of bestel vast mooie bloesem voor volgend jaar op Tuinplant.nl. Onze collega's helpen u graag en adviseren waar nodig.