Moederdag planten top 7

Moederdag planten top 7

7 bloeiende planten voor moederdag

Eindeloos heeft ze je luiers verschoond, je gewassen, knuffels gegeven en je getroost. Van baby tot volwassene heeft ze voor je gezorgd met alle liefde die ze kon geven. En waar nu de grijze haren het gevolg van zijn ;) Elke dag waren er schone kleren en stond het eten voor je klaar. En nog staat ze altijd voor je klaar met (ongevraagd) advies en helpt ze waar nodig. Er is er maar één zoals zij! Op moederdag zetten we onze mama's eens extra in het zonnetje. Van een tuinplant kan ze nog lang genieten. Tuinplant.nl helpt u een handje met deze moederdag tuinplanten top 7:

1 Lavendel

De heerlijke geur doet haar denken aan de zomers in Frankrijk of een ontspannend bad. Lavendel bloeit prachtig van juni tot augustus met talloze paarsblauwe bloemetjes. Van deze vaste plant kan ze nog jaren genieten! Zoals de Lavandula intermedia 'Grappenhall' met purperblauwe bloemen tussen grijsgroene blaadjes.

2 Fuchsia

Favoriet bij vele dames, deze bellenplant. Met de roze tot rode bellen is de Fuchsia een feest om te zien! Zoals de winterharde Fuchsia Magellanica met violetrode bloemen van juli tot oktober.

3 Hortensia

Een schitterende bloeiende plant die we veel zien als struik of in een mooie terraspot in de tuin, deze Hydrangea. De zachte bladeren en lieve, kleurrijke bloemen van de hortensia maken dit een liefdevol cadeau voor een dierbare vrouw. Bijvoorbeeld de Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' die van juni tot augustus bloeit met grote cremeroze pluimen.

4 Roos

De bloem van de liefde en daarom kan het niet ontbreken in dit moederdaglijstje. De prachtige bloem die zich met fluweelbladeren ontvouwt en een heerlijke, romantische geur om bij weg te dromen. Een mooie roos in een pot of een rozenstruik voor in de tuin is iets waar bijna iedere vrouw wel blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan de geurende rood met witte struikroos Rosa 'Nostalgie' Ook leuk in pot!

5 Afrikaanse lelie

Voor de meer tropische, exotische moeders onder ons is daar de Afrikaanse lelie. Deze schitterende zomerplant bloeit de hele zomer door en staat prachtig in een pot. De Agapanthus is een schitterende bloem op elegante lange stelen. Bijvoorbeeld de witte Agapanthus africanus 'White Heaven' met prachtige witte bloemen op lange stelen.
Rhododendron 'Nova Zembla'

6 Rhododendron

Een plant vol prachtige, kleurrijke bloemen. We zien ze vaak als struik in de tuin. De grote, trompetvormige bloemen bloeien schitterend in het voorjaar. De Rhododendron staat ook heel mooi in een pot op het terras of balkon. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige rode
Geranium himalayense 'Gravety'

7 Geranium

Een vrolijke, zonnige bloeiende tuinplant. De geranium staat prachtig in bakken voor het raam of in een pot. De plant doet denken aan die mediterraanse dorpjes waar de huizen zo mooi opgevrolijkt worden. Maar kan ook mooi in de tuin als laaggroeiend, bodembedekkend plantje. Vrolijk ook uw moeder op met een paar geraniumplantjes! De
Geranium himalayense 'Gravety' bloeit van juni tot in september met helder paarse bloemen.

 

Bestel uw vaste planten, bloeiende heesters of planten op stam eenvoudig online bij Tuinplant.nl. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor kant en klare borderpakketten. Liever uw moeder zelf wat laten uitzoeken? We hebben ook cadeaubonnen!