Meer bijen, hommels en vlinders in uw tuin?

Meer bijen, hommels en vlinders in uw tuin?

Kunt u ook zo genieten van de insecten in uw tuin? Het gezoem van de hommels en bijen en de pracht van de fladderende vlinders horen echt bij de zomer. Met de juiste planten en omstandigheden lokt u deze mooie diertjes naar uw tuin. Deze insecten zijn natuurlijk dol op nectar. Maar ook de zon, warmte en afwisseling trekken ze aan. Zo moet het minimaal 20 graden zijn voor een vlinder om te kunnen vliegen.

Zorg voor de juiste planten
Iedereen kent de vlinderstruik (Buddleja), waar vlinders gek op zijn. De struik is er in allerlei soorten en kleuren. Maar wist u dat ook de vlambloem, kattenstaart, dropplant, blauwe regen en de klimop veel hommels, bijen en vlinders aantrekken? Ze verkennen de bloemen graag en verzamelen zo hun nectar. Maar ook fruitbomen en de lindeboom zijn liefhebbers. En wist u dat veel vlinders eitjes leggen op brandnetel?

20 planten en bomen die vlinders, bijen en hommels lokken

 

U kunt deze planten en bomen voor vlinders, bijen en hommels eenvoudig online kopen. U kunt bij Tuinplant.nl kiezen uit vele soorten. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor tuinplantengrond en siertuinmest. Wilt u meer weten over planten voor vlinders en bijen? Lees onze andere diervriendelijke blogs of bekijk eens onze video over het planten van struiken: