Magnolia, een adembenemende bloei

Magnolia, een adembenemende bloei

Nu in het vroege voorjaarszonnetje zie je de prachtige knoppen van de Magnolia al. Nog even dan gaan de knoppen open en een zee van roze met witte bloemen verschijnt. Niet voor niets is de Beverboom (Magnolia) een populaire boom of struik. Naast de uitzonderlijk mooie bloei is het een tuinplant voor het hele jaar.

Wanneer bloeit de Magnolia?
De meeste soorten Magnolia bloeien van april tot mei. Dan komen de rechtopstaande tulpachtige bloemen uit de knop. Een adembenemend gezicht! De plant wordt ook wel eens tulpenboom genoemd. De bloemen zijn vaak roze of wit, maar er zijn ook soorten Magnolia met paarse of gele bloemen. Deze bladverliezende heester of boom kan best groot worden, van 3 tot 20 meter.

Hoe snoei je de Magnolia?
Snoei na de bloei in mei alle laaghangende, schurende of kruisende takken weg. Dat mag best drastisch gebeuren. Ook als de heester te groot wordt naar uw zin. De nieuwe scheuten kunnen tot wel 100 cm lang worden in één seizoen.

Bij Tuinplant.nl vindt u 30 soorten Magnolia. Koop uw tuinplanten, heesters of bomen eenvoudig online en vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor siertuinmest en tuinplantengrond. Of bekijk eens onze video over het planten van een boom: