Lupine met geurende opgaande bloemstengels

Lupine met geurende opgaande bloemstengels

De lupine is een mooie vaste plant die in de zomermaanden prachtig bloeit. Langs de stengels verschijnen vele kleine bloemen die samen een langwerpig kleurrijk geheel vormen. Lupinus is een waardevolle plant om uw border mee op te fleuren!

Hoe bloeit de Lupine?
Van juni tot augustus bloeit de lupine met geurende lipvormige bloemen die in trossen omhoog gaan. Er zijn lupines in allerlei kleuren; paars, rood, roze, zachtgeel en wit. Na de bloei komen er lange peulen aan de plant. De lupine wordt, afhankelijk van de soort, zo'n 50-100 cm hoog.

Hoe verzorg ik Lupine?
Plant de lupinus op een mooi plekje in de zon of halfschaduw. In de winter sterft deze vaste plant af. Knip in het voorjaar de lupine helemaal terug, zodat u die zomer weer een mooie bloeiende plant heeft.

Lupine online bestellen? Bestel uw vaste planten eenvoudig online bij Tuinplant.nl. Kies uit allerlei soorten lupinus. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor kant en klare borderpakketten, siertuinmest en tuinplantengrond. Of bekijk onze video over het planten van vaste planten: