Leliegras, een veelzijdige bodembedekker

Leliegras, een veelzijdige bodembedekker

Deze laagblijvende, vaste plant heeft prachtige bloempluimen. De lilablauwe aren lijken zelfs wat op blauwe druifjes. Maar in tegenstelling tot de blauwe druif bloeit leliegras pas in de nazomer. Er is wel eens een discussie of deze winterharde Liriope Muscari een siergras is, maar vanwege zijn mooie, slanke blad past het prima bij andere siergrassen. Zoekt u een zeer veelzijdige plant voor uw border? Dan is dit lelie gras vast iets voor u!

Hoe bloeit de Liriope Muscari?

De Liriope Muscari komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en bloeit van augustus tot oktober met violetblauwe, druifachtige bloempluimen. Het groeit mooi, maar woekert niet. Dit prachtige siergras kan tot 30 cm. hoog worden en is daarmee een goede bodembedekker. Daarnaast is het plantje winterhard en groenblijvend en staat het ook in de winter mooi in uw tuin. Extra mooi staat leliegras in een border van Japanse tuinen of een rotstuin, maar ook als kuipplant op terras of balkon is dit een echte aanrader.

Hoe plant en verzorg ik mijn leliegras?

U kunt de Liriope het beste planten in droge tot licht vochtige, goed doorlatende grond in halfschaduw. Gebruik potgrond of aanplantgrond bij het planten. Voor een mooie bodembedekkend effect plant u ongeveer 9 planten per vierkante meter. Een groot voordeel van leliegras is dat het plantje weinig tot geen onderhoud vraagt.

 

Leliegras koopt u heel eenvoudig online. U kunt bij Tuinplant.nl kiezen uit 15 soorten leliegras en meer dan 200 soorten siergrassen. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor aanplantgrond en siertuinmest. Wilt u meer weten over siergras