De laurier haag, snel een dichte, groene haag

De laurier haag, snel een dichte, groene haag

De laurierhaag is een heel geschikte plant voor een mooie dichte haag. Met haar stevige, eivormige bladeren vormt de Prunus laurocerasus snel een mooie dichte heg. Hoewel de laurierhaag van nature voorkomt in Zuidoost-Europa en Klein-Azië, kan het goed tegen ons klimaat. In de winter kan hij tot wel -20°C overleven en gedurende het hele jaar blijft het blad mooi glanzend groen. Ook is deze laurier goed gewapend tegen ziektes als hagelschot en meeldauw.

Vogels in de laurierhaag

Bij het ontwaken hoort u de vogels fluiten, terwijl de zon de herfstkleuren in uw tuin doet stralen. In het najaar groeien er namelijk kleine besjes aan de Prunus laurocerasus. Verschillende vogels vinden de besjes heerlijk om te eten.

De Prunus in de tuin

De laurier heeft niet veel aandacht nodig. Het moet alleen naar eigen wens regelmatig gesnoeid worden, omdat de tuinplant zo snel groeit. Het maakt niet veel uit waar u de laurierhaag plant, in de zon of in de schaduw, maar graag wel een beetje beschut voor harde wind.

U kunt deze tuinplant in allerlei groottes eenvoudig online kopen. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor aanplantgrond. Wilt u meer tips of wilt u weten hoe u uw laurierhaag moet planten? Bekijk dan ook eens onze video’s met tuintips.