Klimplanten Top 10

Klimplanten Top 10

Ze versieren een kale muur of brengen een oude schutting weer tot leven. Ze zijn favoriet als erfscheiding, zeker met bruine heidematten. Klimplanten zijn er in allerlei soorten. Denk aan een gewone klimop met groene of bonte bladeren of klimmers met een prachtige bloem, zoals de passiebloem of jasmijn. We hebben een top 10 voor u geselecteerd van favorieten bij Tuinplant.

1. Toscaanse jasmijn
Naast de prachtige witte, stervormige bloemen heeft de jasmijn haar bekende, heerlijke geur. Fantastisch als in mei de bloemknoppen opengaan! De Trachelospermum jasminoides is groenblijvend, maar moet u in de winter even afdekken tegen de vorst.

2. Bosrank
De Clematis is een rijkbloeiende, klimmende plant met veel kleurige bloemen. De bosrank kan zowel in de zon en half schaduw goed groeien en is zeer winterhard. Deze mooie klimmer kan tot wel 2,5 meter hoog groeien!

3. Passiebloem
De bijzonder mooie Passiflora bloeit van mei tot oktober met haar bekende, stervormige bloemen in de kleuren paars en oranje met groene stampers. De passiebloem is wat gevoeliger voor vorst, maar aan haar schoonheid valt niet te tippen!

4. Amerikaanse sering
De rijkbloeiende Ceanothus past helemaal thuis bij de klimplanten. Met de diep blauwe bloemetjes in kleine pluimpjes is het een prachtig gezicht. De klimmende Amerikaanse sering is bladhoudend en winterhard.

5. Vuurdoorn
De bladhoudende klimmer, de Pyracantha bloeit in mei met witte bloemen. Daarna komen er grote trossen oranje besjes, wat lijkt op een groot vuur. Zoals de naam al aankondigt heeft de vuurdoorn scherpe doorns op zijn twijgen.

6. Kamperfoelie
Met haar heerlijke geur is de Lonicera een mooie verleider voor insecten. Vanaf mei bloeit de kamperfoelie al met trompetvormige bloemen. Na de bloei komen er kleine, donkere besjes. Een zeer mooie, winterharde klimplant!

7. Klimhortensia
De Schizophragma hydrangeoides bloeit vanaf juni met prachtige, kleurrijke bloemen. De pluim klimhortensia kan tot wel 10 meter hoog worden. De klimmende hortensia is echt een sierlijke aanwinst in uw tuin en zeer winterhard!

8. Blauwe regen
Met haar sierlijke, hangende blauwe trossen is de Wisteria sinensis een prachtige blikvanger. De blauwe regen staat bekend om zijn rijkelijke bloei vanaf mei en de klimmer is zeer winterhard. Leuk om te weten: er bestaat ook roze en witte variant!

9. Klimroos
Natuurlijk kan in dit rijtje de klimroos niet ontbreken! Een prachtige, geurende roos die tegen uw schutting of pergola groeit. Voor de romanticus of de liefhebber van een elegante, mooie bloem. De klimroos kunt u in allerlei kleuren verkrijgen en uitbundige bloei gegarandeerd!

10. Klimop
De Hedera hibernica is misschien wel de meest bekende klimplant. Met het hartvormige, donkergroene of bonte blad is deze winterharde klimplant een kleurrijke aanvulling in uw tuin. Prachtig tegen de muur, een schutting of misschien wel een boomstam. Tip: combineer eens een bloeiende klimplant met de klimop!

U kunt alle klimplanten eenvoudig online kopen. U kunt bij Tuinplant.nl kiezen uit meer dan 200 soorten klimmende planten. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor klimplantenvoeding. Wilt u meer weten over klimplanten? Bekijk dan ook eens andere blogs over klimplanten of onze video over ons assortiment: