Japanse kweepeer, prachtige voorjaarsbloesem

Japanse kweepeer, prachtige voorjaarsbloesem

De Japanse kweepeer staat nu, in het vroege voorjaar, prachtig in bloei. Deze bladverliezende sierheester heeft mooie kronkelige takken en doorns en is het hele seizoen een plezier om in de tuin te hebben.

Hoe bloeit de Chaenomeles?
Vanaf maart tot mei verschijnen er aan deze japanse heester talloze roze, oranje of rode bloemetjes met gele meeldraden. Doordat de Japanse kweepeer dan nog geen blad draagt zijn deze bloemen goed te zien. De vruchten (kweeperen) kunt u in augustus plukken en zijn eetbaar. Bijvoorbeeld voor heerlijke jam of compote. De Chaenomeles kan tot 4 meter hoog worden en groeit breed uit.

Wanneer de Japanse kweepeer snoeien?
In mei, na de bloei, kunt u de tuinplant inkorten. Snoei alle te lange of kruisende takken weg. Snoeien is echter niet noodzakelijk. Wilt u de heester flink inkorten, doe dat dan ook na de bloei. Houd wel rekening met minder vruchten daarna. Plant de Chaenomeles op een zonnig of halfschaduw plekje en gebruik tuinplantengrond voor een mooi resultaat.

Bij Tuinplant koopt u eenvoudig uw Japanse kweepeer. Deze heester kan ook goed in een voedselbos. Vraag ons gerust om advies. U kunt de Chaenomeles leuk combineren met bijvoorbeeld Vinca minor of Boerenjasmijn. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor tuinplantengrond en siertuinmest. Bekijk ook eens onze video over het planten van de struik.