Imperata, prachtig rood siergras

Imperata, prachtig rood siergras

De felrode stengels van het Japans Bloedgras (Imperata) vallen direct op. Dit siergras is een echte parel van alle Japanse planten. Het opvallende, winterharde gras is vooral in de zomer en het najaar prachtig, wanneer het blad nog roder kleurt. In Nederland is alleen de Imperata cylindrica 'Red Baron' verkrijgbaar. Deze blikvanger zorgt tevens voor kleur in de herfsttuin.

Hoe groeit & bloeit Japans Bloedgras?

Het gras Imperata groeit tot maximaal 60 cm hoog in Nederland. Het smalle blad is frisgroen en kleurt naar boven vuurrood. Het blad wordt roder als de plant ouder wordt en in het najaar. Daarvoor moet hij wel genoeg zon krijgen. Zowel als solitair als in groepen (bijv. bij de vijver) is het Japanse gras prachtig om te zien. Net als de andere siergrassen is het een fenomenaal gezicht om het gras te zien wuiven in de wind.

Wanneer japans bloedgras snoeien?

Het gras heeft geen speciale verzorging nodig en hoeft alleen in het vroege voorjaar wat gesnoeid te worden. In de winter sterft de plant langzaam af. Knip de Red Baron in maart tot 10-20 cm boven de grond terug, dan kan er in het nieuwe seizoen weer mooi fris blad tevoorschijn komen. En zo houd je het rode siergras tevens gezond.

Japans siergras in de winter

Hoewel winterhard, kan het bloedgras wel gevoelig zijn voor vorst. Zeker de jonge planten. Dit is eenvoudig op te lossen door wat blad of stro bij de voet van de plant aan te brengen, wanneer er vorst is. Is de Imperata al goed doorworteld? Dan kan de tuinplant veel meer hebben en behoeft het geen speciale zorg meer.

Waar plant je Imperata 'Red Baron'?

In droge tot vochthoudende grond met voldoende zonlicht kan het Japans Bloedgras het beste getijen. Het siergras kan goed met andere planten in een border worden gecombineerd, bijvoorbeeld met andere rode tuinplanten. Maar ook met Salie, Vetkruid en andere siergrassen kan de Imperata goed samen gaan.

Japans siergras online bestellen? Kies uit allerlei soorten siergrassen bij Tuinplant.nl. Kijk ook eens naar ons borderpakket Lage Siergrassen. Bestel al uw siergrassen eenvoudig online of neem contact op voor een tuinontwerp op maat. Bekijk ook onze video over het planten van siergrassen: