​De (herfst)anemoon, onmisbaar in de najaarsborder

​De (herfst)anemoon, onmisbaar in de najaarsborder

De herfstanemoon is één van de mooiste najaarsbloeiers en onmisbaar in uw herfstborder. De prachtige roze bloem steekt met zijn lange steel boven de plant uit. Het knalgele hart is typerend voor deze anemone en contrasteert prachtig met de helderroze bloemblaadjes. De vrolijke bloem staat voor ‘ik wil graag bij je zijn’ en genegenheid. Sommige anemonen bloeien al vanaf maart, maar de meeste staan deze tijd mooi in de bloei. De echte herfstanemonen bloeien van augustus tot ver in oktober.

Hoe bloeit de anemoon?
Een van de mooiste vaste planten is wel de Anemone. De plant draagt prachtige bloemen en kan zowel als bodembedekker als borderplant een sierlijke aanvulling op uw tuin zijn. Er zijn veel soorten anemonen en de bloeitijd kan verschillen van het vroege voorjaar tot in de late herfst. Dus als u het goed combineert, kunt u een groot gedeelte van het jaar genieten van deze unieke plant!

Hoe plant en verzorg ik mijn anemoon?
De Anemone hybrida komt het beste tot zijn recht op een plekje met veel zon in niet te droge grond. Gebruik bij het planten wat tuinplantengrond. Knip in de late herfst de uitgebloeide stengels af. In het voorjaar hoeft u alleen het dode blad te verwijderen. In de winter verliest de plant al zijn blad, maar dat komt in het voorjaar gewoon weer terug.

Geniet ook van deze onmisbare najaarsplant en koop uw anemoon eenvoudig online. Bij Tuinplant.nl heeft u de keuze uit 36 soorten Anemone. Tip: combineer anemoon eens met siergrassen. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor en siertuinmest. Wilt u meer informatie over vaste planten? Bekijk onze vaste planten, lees onze andere blogs over vaste planten of bekijk eens onze video met handige tips over het planten van vaste planten.