De bamboe Nandina domestica, een beetje hemel in de tuin!

Bent u op zoek naar een plant om de tuin in de herfst mee op te vrolijken? De Nandina domestica is een heester die ook wel Hemelse bamboe genoemd wordt. En dat is niet voor niets! Deze bamboe is ook prachtig in het najaar.

Hoe bloeit de Nandina?
In het voorjaar ontwikkelt de Hemelse bamboe zijn nieuwe jonge scheuten vanuit de grond of op het bestaande hout. De bladeren van de Nandina soorten zijn over het algemeen wintergroen, en kunnen bij koudere winters (gedeeltelijk) afvallen. In de periode juli tot en met augustus bloeien de meeste soorten met witte pluimbloemen. Na de bloei ontwikkelen de bessen. Deze helderrode bessen zijn in de wintermaanden een prachtig gezicht in de tuin.

Wat voor soorten Hemelse bamboe zijn er?
Er is verschil in hoogte en bladkleur. De hoogte is per soort echt verschillend. De Nandina domestica kan een hoogte tot meer dan 150cm bereiken, terwijl de Nandina domestica 'Gulf Stream' niet hoger wordt dan 100 cm. De Nandina domestica ‘Obsessed’ wordt zelfs niet hoger dan 75 cm.
Bij de meeste soorten zoals Nandina domestica ‘Obsessed’ en ‘Richmond’ zijn de jonge bladeren helderrood. Deze bladeren verkleuren in het seizoen naar groen en in het najaar weer naar helderrood. Dat geeft al een prachtig gezicht! De Nandina domestica ‘Lemon and Lime’ loopt echter uit met heldere geelgroene bladeren die verder verkleuren naar groen.

Waar plant ik de Nandina domestica?
Deze mooie bamboe staat het liefst op een zonnige of half beschaduwde plaats. De grond moet vrij rijk zijn aan voedingsstoffen, maar mag niet te nat zijn. De heester is goed toe te passen in een oosterse tuin of als solitair in de border.

U kunt eenvoudig uw Hemelse bamboe online kopen. Bij Tuinplant.nl heeft u de keuze uit allerlei soorten Nandina domestica. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor siertuinmest en aanplantgrond. Lees meer over heesters of bekijk onderstaande video over het planten van heesters: