​De sering met zijn prachtige geurende pluimen

​De sering met zijn prachtige geurende pluimen

De sering zorgt voor een feestje in de tuin met zijn prachtige kleuren! In mei begint het genieten van de kleurrijke pluimen van deze geliefde heester. Wist u dat met de Nederlandse naam sering er twee verschillende plantenfamilies bedoeld kunnen worden? Zowel de Amerikaanse sering, ‘Ceanothus’ en de soort die in het Zuidoosten van Europa tot en met Azië voorkomt, de ‘Syringa’. In deze blog leest u meer over de Syringa.

Hoe bloeit de sering?
De meeste seringen hebben lila kleurige pluimen, maar de Syringa is er in vele kleuren, wit, roze en blauwe tinten. Eind april of begin mei begint de bloei met heerlijke geur. De bekendste is de Syringa vulgaris met een maximale hoogte van 5 meter. Deze sering heeft ook de sterkst geurende bloemen. De Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' is een prachtige heester met witte bloemetjes op het frisgroene blad. De sering houdt van de zon en een goed doorlatende bodem. De meeste soorten zijn winterhard.

Hoe snoei je sering?
Wanneer je de sering niet snoeit, groeit deze uit zijn voegen. Je kunt de sering zo snoeien dat je elk jaar opnieuw van de bloempluimen op ooghoogte kunt genieten. Je knipt de uitgebloeide bloemen weg tot aan de vertakking eronder.

U kunt eenvoudig uw seringen online kopen. Bij Tuinplant.nl heeft u de keuze uit meer dan 30 soorten sering. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor siertuinmest en aanplantgrond. Lees meer over heesters of bekijk onderstaande video over het planten van heesters.