Carex (Zegge)

Carex (Zegge)

Carex, alle seizoenen mooi!

Of het nou zomer of herfst is, de meeste siergrassen fleuren de tuin extra op deze seizoenen. Het leuke grasje Zegge (Carex) is een perfecte plant voor uw zomer- en herfstborder en is er in allerlei kleuren en soorten. Siergrassen zijn er niet alleen in het groen. Je ziet ze in allerlei kleuren, zoals geel, rood, brons, blauw. Het leuke grasje Zegge (Carex) is een perfecte plant voor uw border en is er in allerlei kleuren en soorten.

Hoe hoog wordt een Carex?

Bijna alle zegge-soorten worden niet hoger dan 70 cm tot 80 cm. Binnen een jaar kan de border dichtgroeien, maar Carex woekert niet. Het gras bloeit tussen mei en augustus, afhankelijk van de soort, met lichte aren.

Welke soorten zegge zijn er?

Dit winterharde, laagblijvende siergras kan zowel in de zon als in de schaduw. Voor de echt donkere plekken in de tuin, zijn de Carex oshimensis en Carex morrowii zeer geschikt. Zoekt u een leuk bodembedekkend siergras, denk dan eens aan de Carex caryophyllea 'The Beatles' en de Carex conica 'Snowline'. Het mooie van de zegge is ook nog eens dat het gras ervoor zorgt dat onkruid geen kans krijgt.

 

Waar plant ik Carex?

Het mooie van deze groenblijver is dat er voor iedere plek in de tuin wel een Carex te vinden is. Zijn de mooie zomerbloeiers in de pot of bak uitgebloeid? Dan kun je de bloembak opnieuw vullen met een prachtige Carex, zoals bijvoorbeeld de Carex morrowii 'Ice Dance' of de Carex Oshimensis 'Everlime'.

Wanneer Carex snoeien?

Zegge hoeft niet te worden gesnoeid. Het onderhoud beperkt zich tot het wegknippen van dode bladeren. Krijgt het gras een keer teveel bruine plekken, dan kun je het gras gewoon afknippen, waarna vanzelf het nieuwe blad weer verschijnt.

 


Via Tuinplant.nl kunt u eenvoudig zegge online kopen. Kies uit 35 soorten carex in allerlei kleuren. Wilt u gratis tuinadvies? Maak een afspraak voor een deskundig beplantingsplan. Lees meer over siergrassen of bekijk onderstaand filmpje over het planten van siergrassen.