Buxus vervanger Top 5

Buxus vervanger Top 5

Op zoek naar een alternatief van de buxus?

De Buxus is een ideale plant voor een strakke haag of mooie vormen. Jarenlang dan ook favoriet bij velen en bijna in elke tuin wel te zien. Jammer genoeg komen er steeds vaker schimmels en de bekende buxusmot in de haagplant. Met de juiste verzorging en behandeling hoeft dit niet een probleem te zijn. Maar een eenvoudigere oplossing is om een buxus alternatief uit te zoeken. Er zijn een paar planten die sterk op de buxus lijken en prima als strakke groene haag of vorm te snoeien zijn. Hierbij onze top vijf buxusvervangers.

 

Ilex crenata 'Dark Green'

Deze hulsthaag is speciaal gekweekt als buxus alternatief. De Dark Green wordt niet hoger dan 100 cm en heeft donkergroen blad. Deze wintergroene haag is prima te snoeien en kan zowel als haag of solitair gepland worden. Plant de Ilex Dark Green op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de zon of halfschaduw.

Ilex crenata 'Luxus Hedge'

De Ilex groeit net als de Buxus vrij langzaam, daardoor hoef je maar 2x per jaar te snoeien. Deze Ilexhaag heeft wat donkerder blad dan de buxus, maar is heel makkelijk in elke gewenste vorm te snoeien. Ook uitstekend als haagplant. Een ideale plant voor strakke lijnen in de tuin. De Luxus Hedge is momenteel verkrijgbaar met 35% korting.

Ilex crenata 'Convexa'

De Convexa heeft een struikvormige groei en is zeer geschikt als haagplant. Ook blijft deze ilex laag, en wordt maximaal 100 cm hoog. Deze wintergroene haag is ook in de winter mooi in de tuin en kan prima worden gesnoeid in vorm of strakke haag. Het blad van de Ilex crenata 'Convexa' is licht of donkergroen.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Ilex crenata 'Caroline upright'

De Ilex crenata 'Caroline Upright' heeft een compacte groei en een sterke opgaande vorm. Daarmee is deze Japanse Hulst zowel geschikt voor een lage- als een hoge haag maar doet het ook prima als groenblijvende solitair in uw tuin. Het blad staat enigszins bol en is lichtgroen van kleur.

 

Lonicera nitida 'Maigrun'

Wanneer je geen hulst wilt, is de laagblijvende struikkamperfoelie ook zeer geschikt. Deze Lonicera blijft heel laag (max. 50 cm) en groeit mooi dicht. Het lichtgroene blad blijft ook in de winter hangen, zodat je het hele jaar kan genieten van groen in de tuin. Plant de Lonicera nitida 'Maigrun' in droge tot vochthoudende, kalkrijke grond.

Bij Tuinplant.nl kunt u terecht voor uw Buxus vervanger. We hebben haagplanten in alle soorten en maten. Vanaf half oktober tot april zijn haagplanten ook uit de volle grond verkrijgbaar. Gebruik bij het planten van hulsthagen tuinturf en bij de Lonicera aanplantgrond. Meer weten over buxus-vervangers of haagplanten? Kijk ook eens bij onze tuintips of bekijk onderstaande video over het snoeien van hagen: