Top 10 Blauwe planten

Top 10 Blauwe planten

Speciaal voor deze Blue Monday, een opvrolijker met 10 vrolijke blauwe tuinplanten. Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Niets is zo oppeppend als planten en bloemen. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat tuinieren helpt bij depressies. Speciaal voor deze dag, de 10 mooiste blauwe tuinplanten door ons geselecteerd:


Ridderspoor Delphinium belladonna 'Bellamosum'
Ridderspoor is een prachtige vaste plant die bloeit in de zomermaanden met vele blauwe bloemen langs de stelen. Delphinium is bladverliezend en wordt ongeveer 1,25 meter hoog.
Blauw schapengras Festuca glauca 'Blaufuchs'
In een blauwe tuin of border mag blauw gras niet ontbreken. Deze Festuca heeft blauw blad dat het hele jaar blijft zitten. Plant in de zon of halschaduw. Dit zwenkgras wordt max 30 cm hoog.
Amerikaanse sering Ceanothus impressus 'Victoria'
Amerikaanse sering is een prachtige en populaire heester. Deze ceanothus heeft helderblauwe bloemetjes in kleine pluimpjes. De sering bloeit van mei tot eind juli en wordt max 100 cm hoog.
Steenzaad Lithodora diffusa 'Heavenly Blue'
Deze steenzaadsoort heeft prachtige knalblauwe stervormige bloemetjes. De tuinplant wordt niet hoger dan 15 cm en is daarmee een ideale bodembedekker. De bloemetjes verschijnen eind mei en blijven tot in september.
Rozemarijn Rosmarinus officinalis 'Capri'
Rozemarijn staat als kruid bekend om zijn heerlijke geur het hele jaar door en wordt graag verwerkt in gerechten. Maar deze kruidenplant heeft ook een prachtige bloei. Rond april bloeien er blauwe bloemen tussen de grijsgroene blaadjes, een mooi contrast!
Brunnera Brunnera macrophylla 'Looking Glass'
Het Kaukasisch vergeet-mij-nietje is een bijzondere plant en wordt steeds populairder. De vaste plant gedijt namelijk heel goed op koude, winderige plekken, een goede opvuller waar andere planten niet kunnen overleven. De blauwe bloemetjes steken prachtig af tegen het grijze blad. Bloeit in maart.
Wisteria sinensis 'Profilic'
De Blauwe Regen mag natuurlijk niet ontbreken. Deze parel van een klimplant bloeit van mei tot juli met blauwe bloemtrossen die als regen naar beneden hangen en heerlijk geuren. Plant de Wisteria in de zon en hij kan tot wel 8 meter hoog klimmen.
Blauwspar Picea pungens glauca
De Blauwspar staat bekend als kerstboom, maar is ook prachtig in de tuin. De grijsblauwe naalden maken de Picea glauca uniek. Als solitair in de tuin is het een echte blikvanger. Deze spar kan tot 1,5 meter hoog worden.
Vaccinium corymbosem 'Bluecrop'
Geen blauw blad of blauwe bloemen, maar heerlijke blauwe vruchten. De Blauwe Bes mocht van ons niet ontbreken. In augustus en september kunnen de bosbessen geoogst worden van deze fruitplant. Plant op een halfzonnige plaats en gebruik moestuingrond voor een voedzame basis.
Afrikaanse lelie Agapanthus africanus 'Blue Heaven'
De Afrikaanse Lelie is een ware schoonheid. In de zomermaanden bloeien grote blauwe bloemen op de lange bloemstelen, wat een prachtig gezicht is. De Agapanthus is bladhoudend en kan 90 cm hoog worden. Bij vorst deze vaste plant in een kas of serre zetten, waar het 2 tot 8 graden is.


Bij Tuinplant.nl zijn natuurlijk nog veel meer blauwe planten te verkrijgen. U kunt ook bij ons terecht voor moestuingrond of gewone tuinplantgrond. Lees ook eens onze blogs over Steenzaad, Zwenkgras of Blauwe regen. Of bekijk eens onze video met handige tips over het aanplanten van vaste planten: