De sierlijke Blauwe druif brengt het zonnige zuiden mee

De sierlijke Blauwe druif brengt het zonnige zuiden mee

De Vitis vinifera kenmerkt zich door haar prachtige grote trossen druiven. Beeld u zich eens in hoe de trossen onder sierlijke, grote bladeren hangen aan pergola’s. Dat geeft toch een prachtig, mediteraans gezicht? Naast dat druiven worden gegeten als fruit, worden ze gebruikt voor het maken van rozijnen, wijn of druivenpitolie.

Hoe bloeit de Vitis vinifera?
De druiven zijn rijp rond het einde van september. Vaak worden druiven in Nederland in kassen geteeld, vanwege het klimaat. Niet alle druiven zijn namelijk winterhard. Deze blauwe druif Vitis ‘Boskoop glory’ is een bekende, winterharde druifsoort en kunt u ook prima in uw tuin planten. De klimplant met onopvallende bloemen groeit snel en met ranken tot wel zeven meter.

Hoe plant en verzorg ik mijn blauwe druif?
De Vitis heeft een zonnig plekje nodig. Zet u hem tegen een muur op het zuiden? Dan kan de druif ook uit de muur kalk opnemen. Gebruik met planten wat mest en zorg voor een vruchtbare bodem. De wortels schieten lekker diep in de grond. Bindt de ranken van de blauwe druif vast aan een muur of pergola. Het snoeien moet zorgvuldig gebeuren. Door het aantal takken te beperken, kunnen de vruchten beter rijpen. Snoeien kan na november en in februari of maart. U mag niet snoeien als het vriest.

U kunt de blauwe druif eenvoudig online kopen. Vraag ons gerust om advies. Tuinplant heeft ook witte druiven. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor druivenvoeding, siertuinmest en tuinplantengrond.