De niet woekerende Bamboe Fargesia

De niet woekerende Bamboe Fargesia

IJzersterk en niet woekerende bamboe

De Bamboe Fargesia staat bekend als één van de sterkste, niet woekerende bamboes. Het is een zeer winterharde plant en blijft gedurende het hele jaar ook mooi groen. De beste keuze als u houdt van een sierlijk blad met opvallend gekleurde scheuten en een tropisch sfeertje in de tuin. Er zijn verschillende soorten bamboe. Volop keuze dus voor welke plant u mooi vindt en welke het beste past in uw tuin, als haag of bijvoorbeeld in pot op terras of balkon.

Verschillende soorten Bamboe

U kunt de Fargesia ook heel goed als haagplant gebruiken. De tropische tuinplant Fargesia robusta 'Pingwu' kan tot 400 cm hoog worden. Het fijne is dat deze bamboesoort geen uitlopers maakt, waar de bamboe bekend om staat. Hij zal dus niet door uw hele tuin gaan woekeren. De kleinste niet woekerende bamboe is de Fargesia rufa. Deze plant groeit traag, wordt max. 200 cm hoog en is daarmee heel geschikt voor in een kleine tuin of op een balkon. De Rufa is ook een decoratieve plant met dunne overbuigende takken. De Fargesia scabrida (Asian wonder) is een mooie compact en slank groeiende soort. Deze sierbamboe groeit traag, en wordt max 300-400 cm hoog. Bij de Fargesia Jiuzhaigou contrasteert het zachtgroene blad mooi met de rode halmen.

 

 

De niet woekerende Bamboe in uw tuin

De groene, tropische tuinplant kan zowel als solitair, in de pot als in een groep of haag. Plant de niet woekerende Bamboe in droge tot vochthoudende grond, in de volle zon of halfschaduw.

 

Koop uw bamboe vandaag nog online bij Tuinplant.nl. Fargesia is leuk te combineren met bijvoorbeeld Schout bij nacht (Rodgersia), Pachysandra of lampenpoetsersgras (Pennisetum) . Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor organische mest en tuinplantengrond. Wilt u meer tips over tuinplanten? Bekijk dan ook eens onze video: