De vrolijke aster in alle kleuren!

De vrolijke aster in alle kleuren!

De aster is een graag geziene vaste plant in de border. Dat komt door de vrolijke kleur die het bloemetje meebrengt en de lange bloeitijd. De aster bloeit met veel bloemen, waardoor een zee van kleur in uw tuin komt. Het bloemhartje is meestal geel, de bloemen zijn er in de kleuren wit, roze, lila, rood en paars. En extra leuk zijn de vlinders, bijen en hommels die op de nectar afkomen. De aster kan ook leuk in de vaas.

Welke soorten aster zijn er?
Je kunt de aster onderverdelen in drie groepen. De aster die al in het voorjaar bloeit (vanaf mei), meestal de alpenaster. Deze Aster alpinus is sterk en winterhard tot -30 graden celsius. Daarnaast zijn er asters die bloeien in de zomermaanden (zomeraster) en de bekende herfstasters. De herfstasters bloeien tot ver in het najaar.

Wanneer snoei je de aster?
Snoei de aster na de bloei terug tot ongeveer 10 cm van de grond. Na de winter, als het niet meer vriest, kunt u de rest weghalen. Door elk najaar de vaste plant te steken, houdt u het in goede doen.

Waar plant je de aster?
Plant deze mooie bloeiende plant op een plekje in de volle zon tot halfschaduw in een goed vocht doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte om de plant heen. Gebruik bij het planten wat tuinplantengrond.

Aster online bestellen? Bestel uw vaste planten eenvoudig online bij Tuinplant.nl. Kies uit ruim 70 soorten asters. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor kant en klare borderpakketten, siertuinmest en tuinplantengrond. Of bekijk onze video over het planten van vaste planten: